1 éve alakult meg a Pannon Egyetem Szimfonikus Zenekara

A rengeteg próba és gyakorlás meghozta a gyümölcsét, hiszen a zenekar egy sikeres karácsonyi, nagykanizsai, keszthelyi koncertet, több utcai rögtönzött fellépést tudhat már maga mögött! De ez még csak a kezdet, mert egyre több felkérés érkezik a zenekar felé. Hogy pontosan milyen fellépések várhatóak, arról a zenekar szóvivőjét, Hegyháti Mátét kérdeztük.

13_PESZ_koncert_010

A megalakulás óta milyen változásokon ment keresztül a zenekar?

Amit az elmúlt lassan egy év legfontosabb változásának tartok, az az összeszokás, valamint egyfajta rendszer kialakulása. Már sok minden egy kiforrott, jól megszokott mederben halad. Állandóvá vált Tóth Tamás személyében a karmesterünk, és kisebb fluktuációtól és a bővülésektől eltekintve megvannak a zenekar állandó tagjai is. A próbák minden héten, szerdán fél 7-kor kezdődnek az Egyetem aulájában vagy a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskola kamaratermében. A PEHÖK-nek és az Egyetemnek köszönhetően rendelkezünk saját állványokkal, fellépő- és gyakorlómappákkal. Nem lehet továbbá szó nélkül elmenni amellett a támogatás mellett, amit megalakulásunk óta a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola alintézményeitől kapunk, legyen szó fiatal zenészekről, próbahelyről vagy hangszerkölcsönzésről.

Milyen fellépésekre készül a zenekar?

A tervezett önálló koncertek mellett akadnak felkérések is, például ha addigra ténylegesen megjön a tavasz, a Gizella napokon szabadtéri koncertet adunk majd.

A megszokott értelemben vett koncertek mellett kiemelten fontosnak tartjuk a zenekar, illetve az általa játszott zene minél szélesebb réteggel való megismertetését, melynek fő eszközei fiatalos, könnyed hangulatú, váratlan és meglepő fellépések. Remélhetőleg pár héten belül ezekről is már pozitív tapasztalatokkal fogunk beszámolni a facebook oldalunkon, youtube csatornánkon.

13_PESZ_0816_015

Lesz valamikor tagfelvétel, vagy folyamatosan beléphetnek a zenekarba?

A tagfelvétel lényegében folyamatos. Ha valaki érdeklődik és felmerült benne a gondolat, hogy csatlakozzon a zenekarhoz, keressen meg minket valamelyik próbán, vagy elektronikus úton: e-mailben (zenekar@uni-pannon.hu), facebookon, youtube-on.   Még ha szabad, egy gyakori tévhitet eloszlatnék: nem egy komor, csak profikból álló szigorú zenekar vagyunk, hanem egy elég széles képességi skálán elhelyezkedő hallgatókból, diákokból, oktatókból, zeneszerető veszprémiekből verbuválódott jó hangulatú társaság, akik szerda esténként együtt zenéléssel szeretik tölteni idejüket.

13_PESZ_0816_007

Fotók: Ruppert Tamás