13. Balaton Regatta

Május 13-án, pénteken került megrendezésre a 13. Balaton Regatta. A sok tizenhárom ellenére az eső csak nem esett, szép napos regatta_031idő fogadta a lelkes szurkolókat, a Balaton parton napozni, sörözni vágyókat (elsősegélynyújtás a sörsátor mellett), és természetesen a versenyzőket. Az eseményt Felföldi Gábor vezényelte végig a színpadról, ő tartotta a kapcsolatot telefonon a futamok közben a hajóval, ahonnan már az elejétől látni lehetett, mi is történik. A Nereus strand ugyanis nincs 2000 méter hosszú, a versenyzőknek pedig ennyit kellett evezniük.

Nagy szél volt, főleg kint a vízen, ezért nem volt ám egyszerű dolguk a versenyzőknek, a senior női kategória repülőrajtból indult, mert nem sikerült beállniuk a rajthoz. Az első futam tehát a senior női kategória, ahol Veszprém csapatának az utolsó néhány méteren sikerült lehajrázni Keszthelyt. Ezután a senior férfiak következtek, majd a junior női, és utoljára a junior férfi kategória. Ezeket mind Keszthely vitte el, a kezdeti vereségük miatt nem veszett el a lelkesedésük, és végül 3-1-re ők nyerték az idei Balaton Regattát, de mint megtudtuk, minden évbenregatta_05 a győztes: a Pannon Egyetem!

A futamok között sokféle műsor várta a résztvevőket a színpadnál, volt zumba és freestyle bemutató, mindenféle táncos fellépők, többek között pom-pom lányok, néhány szám erejéig a világhíres P.U.B. zenekar is eljött. A Balatonban való fürdést megtiltották, tekintettel a versenyre, szóval az sajnos kimaradt a napból, de nem is baj, bepótoljuk később. Fürdeni bármikor lehet, hajókat nézni, szurkolni, csak minden évben egyszer.

További képeket itt találsz.

regatta_16

FacebookApiException thrown

Error validating application. Application has been deleted. (190)