15. Jubileumi Open Road Fest 2014

Már csak 2 hét van hátra, és indulhat a jól ismert motorzúgás és a hatalmas buli, amit Harley Davidson Open Road Festként ismerünk. Június 4-től kezdve ismét dübörögnek Alsóörsön a már jól ismert motorhangok, számos külföldi és hazai banda koncertjével kísérve. A 2014-es programban megtalálhatjuk Boban és Marko Markovics Orchestra, a Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Magic Cats Rockabily Trio produkcióját.

 

MG_2526

A fesztivál indítására már nem kell sokat várni – a fesztivál első napján fellép két nagyhírű magyar banda: 20 órától az Auróra, majd őt követi a Ganxsta Zolee és a Kartel a Rock Arénában. A csütörtök az Open Road Festen egy kis klasszikus rockkal és pörgős rockabilyvel kezdődik. A Rock Arénában egymást követi a Magic Cats Rockabily Trio, a Black Riders és az Ivan & The Parazol, akik egészen estig szórakoztatják a közönséget. Az este legendás fellépői az Ossian, majd pedig a Pataki Művek és az EDDA, akik 22:00 órától uralják majd a Nagyszínpadot. Azokat a fesztiválozókat, akik még bírják az iramot éjfél után Dévényi Tibi bácsi várja műsorával.

edda

Pénteken – ahogy ez jellemző az egész fesztiválra – változatos zenei programok várják a legkülönbözőbb ízlésű zenekedvelőket. Délutántól kezdve fellép a Balkán Fanatik és a Paddy & the Rats, hogy bemelegítse, mozgásra és táncra perdítse a közönséget. Az este aztán magyar és külföldi nagy kedvencekkel folytatódik: a szervezők nagy örömére elfogadta a meghívást a Boban és Marko Markovic Orchestra, akik virtuóz trombitajátékukkal már a világ sok táján elkápráztatták a hallgatóságot, és most a Balaton parton játszanak a magyar közönségnek. A színpadot aztán átveszik a fiatalos dallamok és jópár ismert dal, amikor fellép a Hooligans, akik ezúttal is hatalmas bulit és lazaságot ígérnek.

boban1

 

Az OpenRoadfest egyik csúcspontja lesz a szombati nap, amikor már mindenkit teljesen átjárt a fesztivál hangulat és a később érkezők is igazi örült bulira készek. Bemelegítésnek ismert magyar nevek várják a közönséget a Rock Arénában már délután 2 órától zenél a The Silver Shine és a Zorall. A szombat estét egy legendás magyar fellépő indítja: Deák Bill Gyula idén is képviseli a jól ismert és szeretett magyar rockzenét az Open Road Festen és a megszokott hangulatot hozza majd a rajongóknak. A fesztivált megkoronázza a 2014-es év sztárfellépője, a legendás brit rock díva, Bonnie Tyler, aki káprázatos koncertet ígér a magyar közönségnek.

bonnie

 

A fesztivál természetesen nem csak a zenéről szól: egyedi épített motorcsodák, izgalom és száguldás együtt. Erdős Csaba szenvedélye minden, ami motorozás: idén ismét fergeteges kaszkadőrshowal készül az OpenRoad Festre. Erdős Csaba többszörös drag bike, streetfighter és enduro bajnok, hazánk büszkesége, aki lélegzetelállító kaszkadőrmutatványaival mindig sokkolja a közönséget. A csütörtöki és pénteki napon ismét tiszteletét teszi majd a fesztiválon.

veres

Amíg a földet a kétkerekű gépek rengetik, az Open Road Festen, addig a levegőt Veres Zoltán hasítja majd. Zoltán nemcsak hazánk, de a világ egyik legjobb pilótája, és 5 Guiness rekord sem tántorítja el attól, hogy évről-évre magasabb lécet ugorjon át, még közelebb repüljön a falhoz, még több csavart írjon le a levegőben és nézők újabb tízezreit kápráztassa el. Zoltán produkciójához ezúttal a pénteki fesztiválnapon 17:30-kor kell szemünket az égre szegezni.

Szabó Ferenc

Fotó: internet