1956. október 23-ra emlékeztünk

Október 21-én megemlékezést tartottak a Pannon Egyetemen az 1956-os forradalom emlékére. Az összegyűltek végigjárták az egyetemen elhelyezett különböző emléktáblákat, mindegyiknél koszorúkat helyezett el Dr. Friedler Ferenc rektor, és Kalmár Péter, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

14_Okt23_016

Az október 23-i ünnepség az A épületben kezdődött, ahol Felföldi Gábor közművelődési titkár rövid beszédében Brusznyai Árpádról, a forradalom vezetőjéről és az idén elhunyt Dr. Szűcs Istvánról, a MEFESZ szervezőjéről emlékezett meg. Ezután az Egyetemi Versmondó Műhely tagjai, Battyányi-Nagy Annamária, Marosvölgyi Gergely és Felföldi Gábor szavaltak a megemlékezéshez illő verseket.

Az A épületben Brusznyai Árpád, valamint az elhurcolt hallgatók emléktábláját koszorúzta meg Dr. Friedler Ferenc rektor és Kalmár Péter, a Hallgatói Önkormányzat elnöke. Ezután a B épület 2006-ban, az 50 éves évfordulóra állított örökmécsese következett, majd a menet továbbhaladt a C épületbe.

A megemlékezés a Szabad Veszprém Rádió emléktáblájának koszorúzásával ért véget, mely 1956. október 30-tól november 3-ig a C épületből sugározta adását a 43 méteres rövidhullámon.

Tihanyi Rita

fotó: Ruppert Tamás