2019 Egyetemi Sportnap

Új tanítási év, új kihívások, új sportolási lehetőségek. Ebben a szellemiségben nyitotta meg szezonját a Testnevelési és Sport Intézet egy, a versenyszellemről és a csapatjátékról szóló sportrendezvénnyel, melyet szeptember 24-én, a Pannon Egyetem A és B épületei között tartottak. A Pannon Egyetem 2016-ban csatlakozott az UNESCO által hirdetett Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához, ez alkalomból a parkolóból egy teljes délutánra sport- és látvány mezőt varázsoltak a rendezvény szervezői.

A Sportnapon belül meghirdetett „Karok közti versenyen” a veszprémi, a nagykanizsai és a keszthelyi kampuszok mérték össze erejüket különböző sportágakban. A karoknak 5 feladatot kellett teljesíteniük, melyekben a csapatszellem, a gyorsaság és a határtalan erő nélkülözhetetlen volt. A csapatoknak a következő feladatokkal kellett megbirkózniuk:
falmászás, kamionhúzás, légdarts, ergométeres evezés, valamint rekeszmászás.

A Karok közti versenyen elért eredmények alapján a Keszthelyi vendég kampusz lett kihirdetve abszolút győztesnek. A Pannon Egyetem Georgikon Karának hallgatói nemcsak erejükkel, hanem lelkesedésükkel, csapatszellemükkel és határtalan összefogásukkal is bizonyították, hogy kétségtelenül ők az egyetem legsportosabb kara.

A versenyen elért helyezések:

  1. hely: Keszthely- Georgikon Kar
    2. hely: Mérnöki Kar
    3. hely: Műszaki Informatikai Kar
    4. hely: Nagykanizsai Kampusz
    5. hely: Gazdaságtudományi Kar

A versenyzőknek utólag is szívből gratulálunk az elképesztő teljesítményhez, hisz nem mindennapi próbát álltak ki.

A hallgatók a Sportnap teljes időtartama alatt különböző, az egyetem által kínált, sportágakkal ismerkedhettek meg. A hagyományos falmászáson kívül, melyet a hallgatók az A épületen teljesíthettek, részt vehettek Mini asztalitenisz, Streetball, Darts és Goldsprint bajnokságokon is. Az esemény színvonalát a Decathlon megjelenése is növelte.

A Sportnap sikerére való tekintettel a Testnevelési és Sport Intézet továbbra is hatalmas lelkesedéssel készül a 2019/2020-as tanév eljövendő rendezvényeire.

Szerző: Varró Judit