A Bakony Fotóklub kiállítása

Március 14-ig tekinthető meg a Pannon Egyetem aulájában a Bakony Fotóklub gyűjteményes kiállítása

12467766_1222874174396114_1628288606_n

De kik ők? Mit kell róluk tudnunk? A kezdetek kezdetén, 1961-ben, tizenkét lelkes kezdő fotós úgy érezte, szükségük van egymás támogatására, segítésére. Így hát alapítottak egy fotóklubot, Bakony Fotóklub néven, amely a Dunántúl nyolc megyéjének fotósait fogja össze. A klub bemutatkozhatott már több külföldi országban is, mint Lengyelország, Dánia, Franciaország. A csapatban mindenki saját érdeklődése szerint szabadon alkothat.

Ez az egyetemi kiállításon is észrevehető volt, hiszen nagyon színes, és átfogó képet kaphattunk a fotósok munkáiból. A klub vezetője, Mátyus Károly köszöntötte az érdeklődőket, és bevezette a közönséget a fotózás kisebb-nagyobb rejtelmeibe. Beszéde után kisebb tárlatvezetésben részesítette az odalátogatókat. Minden képnek elmondta az olykor izgalmakkal teli történetét, előzményét, így nemcsak a képek látványát élvezhettük, de érdekes volt megtudni a kép készítésének a körülményeit is.

Ha egy laikus rápillant egy képre, talán eszébe sem jut, hogy mennyi mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy egy-egy apró pillanatot el tudjon kapni a fotós. Pedig ezen a kiállításon számos olyan kép van, ami akár egész napos várakozás és próbálkozás útján sikerülhetett. Ilyennek gondolom például az állatokról készült képeket, ahol nem elég az, hogy akár a fény, akár az időjárás kedvező legyen a kép elkészítéséhez, hanem azt is meg kell várni, míg az adott állat előbújik a természet mélyéből.

A kiállításon nem csak állatokról készült képek láthatók, hiszen helyet kaptak portrék, tájképek is. Aki még nem látta a kiállítást, azoknak ajánlom figyelmükbe, még március 14-ig megtekinthető!