A Szex és New York és a Dr. House több pénzt hoz, mint a mezőgazdaság meg a vas

Erre a mondatra mindenki felkapta a fejét a szeptember 4-én megrendezett Gazdaságtudományi Konferencián. Az immár harmadik alkalommal tartott rendezvényt olyan neves előadók indították, mint dr. Asztalos László a PSZÁF Felügyeleti Tanács tagja, illetve a Pannon Egyetem oktatói: dr. Török Ádám és dr. Mihályi Péter.

A Gazdaságtudományi Karon immár hagyományosnak mondható konferencia célja, hogy összegyűljenek a tudományterülettel – annak különböző részterületeivel – foglalkozó fiatal szakemberek, hogy kutatásaik aktuális eredményeit bemutassák, megvitassák. A konferenciát idén szerencsétlen időpontban rendeztük – mondta el Sipos Eszter a rendezvény főszervezője -, hiszen több konferencia is ebben az időpontban van. Ennek tudatában nem volt meglepő, hogy a szokásos teltház helyett csak félig tudták megtölteni a Polinszky-termet. De szerencsére mind a hallgatók, mind az oktatók köréből voltak érdeklődők, akik a 10 órás kezdés ellenére is belehallgattak az előadásokba. A plenáris előadást követően a társaság szekciókra bomlott, ahol körülbelül negyedórás előadásaikban a PhD-hallgatók kerültek a középpontba.

A konferenciát valószínűleg jövőre is megrendezik, így aki a cikk elolvasása után kedvet kapott akár az előadáshoz, akár csak a meghallgatáshoz, az szeptemberben figyelje az egyetem honlapját, ahol bővebb információkat kaphat a rendezvényről.