A tanár még mindig ember

November 17-én este folytatódott a Gazdaságtudományi Kar népszerű rendezvénye, a Tanár is ember, amelyen a kar oktatói mutatják be „emberi” oldalukat. A mostani előadó Polák-Weldon Réka, a Szervezési és Vezetési Tanszék oktatója volt, aki Berhidától New Yorkon és Ausztrálián át Magyarországig tartó életét mutatta be.

„Én is emberektől származom” – kezdte az előadását Réka – „szüleim átlagemberek, akik élik boldog kis életüket”.

Elmesélte, hogy nem szerette az

tanár is 02óvodát, és Vetési Albert Gimnázium angolos osztálya se nőtt eleinte a szívéhez, hiszen nem beszélt angolul. Persze később megszerette a nyelvet, és szépen le is érettségizett. Ezek után eleinte csak nyári táborokba, majd később dolgozni is kint maradt New Yorkban, úgy gondolta szerencsét próbál, és neki bejött. A szeptember 11-ei események őt is nagyon megrázták, a mai napig nem szívesen beszél róla. De egyvalamire buzdít mindenkit, addig másszuk meg a tornyokat, amíg azok még ott állnak.

Egy év kint lét után hazajött Magyarországra, majd ment is tovább Ausztráliába. Láthattunk képeket veszélyes és kevésbé veszélyes állatokról is, a nagy meleget tanúsító hőmérőről, beszélő kakaduról – mely azt is képes megkérdezni, hogy kérünk-e egy csésze teát – vagy épp a gyönyörű tengerpartokról.

Az előadássorozat remélhetőleg hamarosan folytatódik, figyeljétek a levlistákat és a plakátokat!