Amikor napjaink művészete még látja a szépet…

Döme Péter és Dencs Zsanett kiállítását május 13-ig még megtaláljátok a GTK Folyosógalérián, azaz az A épület első emeletén balra…

Pipedream by Pipedome

Pipedream by Pipedome

A ‘fényjáték’ című tárlat lebilincseli a nézelődőket, még akkor is, ha hangzavar van, még akkor is, ha valójában egy iskola folyosóján vagyunk. A kiállítás alkotóinak – Döme Péter (döMe) és Dencs Zsanett (zSankó) – festményeibe mélyedve az az érzésünk, hogy kaptunk egy olyan világot, amilyen valójában a miénk, csak egy kicsit szebbet, egy kicsit jobbat, egy kicsit másmilyet… és pont a fények, a fényhatások azok, amivel ezt a hatást elérik a művészek. Bárhol látom is az ő képeiket egy kicsit valami mindig megváltozik… mázli, hogy nem kell messzire menni sem, hiszen döMe városunkban él és alkot is.

Nameg csinál minden mást is, például dj-zik vagy zenekarokat menedzsel, festeni és zenélni autodidakta módon tanult. Képeivel nemcsak jól szervezett galériákban, hanem szórakozóhelyek vagy éttermek ajtóin és falain is találkozhatunk.

Ehhez képest zSankó 2004 óta a DNS Természetközpontú Egyesület aktív tagja, 2006-tól a Méhkas Dia Projekt résztvevője is. Ezek Székesfehérváron találhatók, habár Zsanett jelenleg egy tanyán él a Kiskunsági Nemzeti Park közelében és gazdálkodni tanul.

Tekintve, hogy ennyire különböző emberek munkáit nézzük, még jobban elbűvölnek a képek, amelyek az életnek azon részeit igyekeznek megmutatni nekünk, amelyek mindenki életében ugyanúgy szépek lehetnek… a halványuló emlékeket, a balettet, a tengerpartot, egy ölelést!