Az utcazenén sem mondtunk csütörtököt

A hét negyedik napján sem hazudtolta meg magát a nyári kánikula, s ismét jóval 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Az emberek hűvösebb otthonaikba húzódva ki sem tették lábukat az utcára, míg kicsit nem mérséklődött a kinti forróság. Amíg a fényes napkorong elbújt a Bakony vonulatai mögött, a Pannon Egyetem színpadon már hangolt a Napra zenekar. A népzenei motívumokkal tűzdelt dallamok hallatán többen is táncra perdültek.

uzphpA sok színpad közül nem is tudtam választani, így utam a nagyszínpadhoz vezetett, ahol a La Fanfare en pétard francia ska-funk-hiphop formáció próbált. Igaz még nem “élesben” játszottak a srácok, de így is hatalmas tömeg gyűlt össze az Óváros Téren, s a nagy érdeklődésnek hála, egy kisebb “előkoncertet” adtak. Ahogy a Kossuth utca felé ballagtam fülemben a fanfárok zenéjével, megálltam az infopontnál, s megakadt a szemem a Méhek együttesen. Már régóta ismerem őket, s nagyon megörültem, hogy ők is a fellépők közt vannak. Amint megérkeztem a színpad közelébe, hatalmas tömegen kellett átverekednem magam. A közönség vegyes volt, a kisgyerektől egészen a nagyszülőkig szinte minden korosztály képviseltette magát. A két méhnek beöltözött énekes dalai mindenkihez szólnak, viccesek, s elfeledtetik az emberrel, hogy valójában mennyi idős. Azért is nem volt kellemetlen beülnöm az első sorba a gyerekek közé, mert a mögöttem álló egyetemisták, szinte torkuk szakadtából énekelték a Barbie dalt.

Az idő villámgyorsan eltelt, átverekedtem magam a tömegen és ismét a fanfárok bűvkörébe kerültem. Itt végigtombolva az utolsó számokat, kicsit nyugodtabb zenék után lestem, s így kerültem ismét a Pannon Egyetem színpadához, ahol már Kiss Erzsi és zenekara kalauzolt minket egy futurisztikus misztériummal átszőtt világba.

Kiss Erzsiék után ismét éles váltás következett, a Hot Jazz Band andalító zenéjére vágytam, s a Fortuna udvarba siettem. Itt sem maradtam sokáig, mert a nagyszínpadon már a Kistehén játszott, s mivel nem akartam erről sem lemaradni, hát utolsó állomásomként az Óváros térre lépdeltem, ahol a tömegbe vegyülve átadtam magam a zenének. Fáradtan de megannyi élménnyel tértem nyugovóra. Remélem a pénteki nap is ilyen mozgalmas lesz…