Az utolsó este

A szombat délutáni Venátus után VEN Osztálytalálkozó következett, ahol korábbi diákrektorok jelentek meg.  Az öregtorok találkozója után a BEK –féle dizájn centert tekinthették meg a Burn Party Arénába látogató érdeklődők.

A dizájn center nagyon érdekes volt. Véleményem szerint ez volt a hét legizgalmasabb délutáni programja a főműsorokon és kortesprogramokon kívül. A „műsort” Burka Tibor (BEK) vezette. A hosszú évek során saját maga által összegyűjtött tárgyakat, relikviákat tekinthették meg a nézők. Voltak itt csapatpólók, sapkák, partedlik egészen az 1980-as évektől kezdődően napjainkig. Ezenkívül a résztvevők humoros történeteket (pl. homokszavazás a ’70-es években), részletek hallhattak a korábbi Ven-ekről, csapatok újságaiból, D!RH körlevelekből, kortesújságokból. Volt még egy rakás nagyon ötletes találós kérdés, képrejtvény is. Olyan relikviákat is láthattak az érdeklődők, amelyek már több tíz évesek és csak BEK-nél található belőlük.
Aki még nem tudott volna mindent  VEN-ről, az itt megtudhatta amit szeretne, ha nem is mindent, de majdnem.

A VEN – dizájncenter közben a Stadion utcán Gördeszka verseny zajlott. Itt, egy kiépített pályán mutathatták meg tudásukat a különböző kategóriákba sorolt versenyzők. A hangulat jó, a mutatványok pedig látványosak voltak.

BEK bemutatója után az idei VEN utolsó előtti napjáról szóló VENhíradót vetítették a nagysátorban. Ebben természetesen a szombati nap eseményeié volt a főszerep.

A híradó után a VEN-ezők a nagyszínpadnál gyülekeztek, hiszen az Esővárók előadása következett.  Ez a műsor egy nagyon jó bemelegítés volt a Goodas Crew és az Irie Maffia előtt. Utóbbi koncertjének kezdetekor már nagyon sokan voltak, szinte mozdulni sem lehetett a színpad környékén. Az Irie Maffia fantasztikus koncertet csinált, mindenki táncolt, bulizott, élvezte az utolsó estét. Az utolsó fellépő a nagyszínpadon az Asian Dub Foundation Soundsystem volt, akik legalább olyan jó hangulatot teremtettek, mint amilyen hosszú a nevük. Bár a stílus kicsit érdekes volt, a jelenlévőknek jól láthatóan tetszett.

Mindeközben a party arénában is voltak programok szinte egészen reggelig (Ghetto Bazaar, Karmatronic, JumoDaddy) és persze a csapatok kocsmáiban is „alkonyattól pirkadt”.

Kedves hallgatók, oktatók, VEN polgárok, itt a vége. Véget ért a 25. Jubileumi VEN. Bevallom, ez volt az első VEN, amin részt vettem. Megérte! Szinte elvarázsolt és biztos vagyok benne, hogy legközelebb is el fog. Remélem, hogy jövőre is találkozunk majd és legalább olyan jól fogunk szórakozni, mint idén. Azt is remélem, hogy még többen leszünk mint most és azt is, hogy már most várjátok, hogy újra „alkonyattól pirkadjon”. Ti ott lesztek jövőre? Én biztosan!