Az utolsó menet

Tegnap este láthattuk az utolsó főműsort, így meg is kezdődött a csapatokra szavazás. Az utolsó előadást az AngyalbőrVEN tagjai divatbemutatójukkal kezdték, majd a zsűri elrablásával és a csapat dalának betanításával folytatták. Táncoltak, mókáztak, majd megmutatták, milyen is lett a filmjük. A filmben a VEN szellemét elrabolták, és a katonáknak a P.E.T (a Pannon Egyetem Terrorszervezete) tagjainak követelése során Veszprém öt ereklyéjét kellett összegyűjtenie. Elsőként az MKB Veszprém kézilabdacsapatának labdáját, majd a polgármester aláírótollát, a Kossuth utcai óra mutatóját, a Mackó cukrászda süteményét, és a GTK által örökbefogadott egyik szurikátát zsákolták be, eleget téve a kérésnek. A VEN szelleme tehát ismét kiszabadult, hogy mi jól érezzük magunkat.

A főműsor után a szervezők közölték, hogy Mocsai Lajos, az MKB Veszprém kézilabda csapatának edzője idén is ellátogat a VEN-re. A DC nappaliban kötetlen beszélgetés formájában találkozhatott vele a kíváncsi közönség. A családias hangulatú beszélgetés során nemcsak a csapat munkájáról, hanem az edző életéről, terveiről is hallhatunk. A beszélgetés után kérdéseket is fel lehetett tenni, melyre Mocsai Lajos szívesen válaszolt.

A szavazás ideiglenes szavazósátor felállításával este 9-től megkezdődött, mindenki leadhatja szavazatát kedvenc csapatára.

Az est további részében mindenki maga gondoskodott a szórakozásáról. Ez volt az első nap, amikor a nagyszínpadon is voltak koncertek. Elsőként Holdviola adta elő dalait, majd a Kiscsillag következett, és meglepetésként a Pannon Universitas Band is színpadra lépett. A fiúk ismét kitettek magukért, fergeteges koncertnek volt szem- és fültanúja, aki ott volt. A nagyszínpadtól a csapatkocsmákig terjedő tömeg együtt énekelte a zenészekkel a dalokat, táncoltak, ugráltak, és pirosra tapsolták a tenyerüket.