Balaton Sound: Első nap

A fesztivál nulladik napján sikerült beverekedni magunkat az elsők közé, akik birtokba vették a campinget. Furcsa mód,  az aktuális híradásokból értesültünk, hogy már megnyitotta kapuit a 3. Balaton Sound, annak ellenére, hogy alaposan utánajártunk a nyitási időpontnak. A csütörtöki nap a költözés és a helyszín feltérképezésével telt. Sorra körbejártuk azokat a check-pointokat, melyeket unaloműző gyanánt helyeztek el. A legérdekesebb talán  a Zöld pont volt, ahol a környezettudatos életre illetve az energiatakarékosságra hívják fel a fiatalok figyelmét. Egy gyors teszt kitöltése után kiderül, hogy mennyire is figyelünk oda lakásunkban az energiafelhasználásra. A helyesen válaszolókat pólóval, táskával vagy apróbb ajándékokkal jutalmazzák.

A nagy melegre való tekintettel,  kipróbáltuk az egyik konkurens online sajtó teraszán elhelyezett nyugágyakat. A délután folyamán érkező hatalmas esőfelhő szerencsére elkerülte Zamárdit, így nyugodtan készülhetett mindenki az estére. Mi a délután további részében bekukkantottunk Pesti Est longue részébe, ahol a Korai Öröm enyhén futurisztikus zenéjével találkoztunk. Ezután utunk a  Borudvarba vezetett, ahol a nyár slágerét a Balatonik-ot kóstoltuk meg.

Este hat órától kezdődött az igazi hangulat. A Dub Pistols hatalmas sikert aratott, amit a bossa nova stílusú zenét játszó francia Nouvelle Vague követett. Kissé más zenei stílus kapott helyet este tíztől a nagyszínpadon. A Trainspotting főcímdalát játszó Underword ismét hozta a formáját, a tomboló tömeg hatalmas sikításokkal és tapssal fogadta őket. Kiváló warm up volt ez a koncert az éjszaka folytatásához, sikerült megadnia az alaphangulatot.  Több hely közt vaciláltam, de végül a Samsung Mobile Aréna mellett döntöttem, ahol éjféltől a csehek kiváló lemezlovasa,  Lucca játszott.  A két órás szettjét Carl Cox követte, akit hajnali 4-kor Hot X váltott.

A többi színpadon is kiváló fellépők szórakoztatták a fesztiválozókat. Különösen Parov Stelar & Max The Sax MR2 színpadon nyújtott teljesítménye volt igazán minden porcikát megmozgató. Kimerülve és elfáradva tértünk nyugovóra napfelkeltekor.

Igyekszünk továbbra is minél több helyen ottlenni, és tudósítani a történtekről, hogy egy kicsit azok is átélhessék a fesztivál hangulatát, akiknek nem jutott már jegy, vagy szimplán csak otthon ragadtak.

Addig is a nap mondata: A kör közepén rosszak voltunk…:D