ContiContact Day a Pannon Egyetemen

2014. október 14-én,a Continental autóipari cég tartott bemutatót a Pannon Egyetemen. A vállalat több mint 20 éve jelen van Magyarországon. A veszprémi gyárban elektronikus fékrendszerek, szoftverek és szenzorok fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak. Munkájukat segíti a 2009 végén Veszprémben átadott tesztpályája is, ahol elsősorban az itt fejlesztett rendszereket tesztelik.http://egyetemunk.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

DSC_7747-1

A Continental gyakornoki programja több lehetőséget is kínál az egyetemistáknak: a hallgatók dolgozhatnak diákmunkásként, köthetnek tanulmányi vagy ösztöndíjszerződést, illetve szakdolgozat vagy diplomamunka íráshoz is találhatnak jó témát és szakembereket.

A vállalat megfelelő szakmai hátteret biztosít gyakornokainak: bepillanthatnak a szoftver- és szenzorfejlesztés mindennapjaiba, kihívást jelentő feladatokkal találhatják szemben magukat.  Munkájukat szakképzett mentorok segítik, teljesítményükről pedig rendszeres, személyre szabott visszajelzést kapnak, mely rávilágít erősségeikre és fejlesztendő területeikre egyaránt.

Az alapképzés befejezése után a Pannon Egyetem hallgatóinak lehetőségük van a cégnél elhelyezkedni, ahol modern és fiatalos környezetben építhetik a karrierjüket, és folyamatosan új technológiákkal dolgozhatnak. A Mérnöki Karon tanulók jelentkezhetnek a Continental MSc szakra, ahol kifejezetten a cég hatáskörébe tartozó területekkel foglalkozhatnak. A 2015. februári kezdésre november 15-ig lehet jelentkezni. A szakról bővebb információ: http://felviweb.uni-pannon.hu/jarmu oldalon.

DSC_7761-12

A vállalat amellett kötelezte el magát, hogy kényelmesebbé, fenntarthatóbbá, és biztonságosabbá tegye az egyéni mobilitást, vezető termékek és technológiák széles portfólióját kínálja, munkatársait pedig magasan képzett szakemberek és kiváló csapatjátékosok alkotják. Ezt bizonyítja a rengeteg szakmai elismerés is, továbbá az a tény, hogy ma átlagosan minden harmadik autó Continental fékrendszerrel működik.

Szabó Virág

Fotók: Nagy László