Csodálatos magasztos szakestély

Április 8-án az egyetemi menzán került megrendezésre a harmadik Pénzügy és Számvitel BA/MA Szakest, ahol volt minden, mi szem-szájnak ingere.

A császári udvar bevonulásával vette kezdetét az immár hagyományosnak mondható csodálatosan magasztos szakestély. A megjelenteket Patkósunk, Krausz Péter köszöntötte, majd felhívta a figyelmet az idei évtől hatályba lépett új szabályra: aki feljelent valakit az est folyamán felkerül a „Büntető Számlaváz” Tartozik oldalára, vele szemben a „Követel” oldalon pedig megjelenítjük a feljelentettet. Mindkettőjüknek büntető nedűt kell inniuk és az nyer, aki előbb üríti poharát. Döntetlen párbaj esetén a Császári Udvar által kiszabott feladatot kell teljesíteni, mely ez esetben végérvényesen perdöntő.

Az Anya tanszék képviseletében dr. Dimény Erzsébet a Számvitel és Controling tanszék vezetője üdvözölte a résztvevőket. Tanárnő elmondta, örül annak, hogy nagyon nagy létszámban jelentek meg a hallgatók és reméli, hogy örökre szóló barátságok kötődnek ezen az estén és ez egyetemi évekre mindenki boldogan fog majd visszaemlékezni. Az Apa tanszéket (Pénzügytan tanszék) dr. Mihályi Péter képviselte. Beszédében a pályakezdők nehézségeiről beszélt és sok sikert kívánt mindenkinek.

Ezt következően a küldöttek köszöntötték a Császári udvart és a szakest vendégeit, majd a szakest zászlajára feltűzték szalagjaikat.

Ezután a Császári Udvar kegyetlenségének köszönhetően a későn érkezők, illetve azok, akiket feljelentettek, vagy éppen a házirendet sértették meg büntetőitalban részesültek. Az ízletes vacsora után a forró, tüzes hangulatért a Hyperion Tűzzsonglőr Csoportja felelt. A szakest fénypontja a végzősök búcsúztatója volt. Végzőseink letették búcsú esküjüket, melyben büszkén vállalták, hogy a Pannon Egyetem Pénzügy és számvitel „harcosképző” szakán végeztek. A császári udvar egy kis meglepetéssel is készült a végzős hallgatóknak, mindenki megkapta a nagybetűs élet kezdéséhez szükséges első „húszezresét”. A végzősök búcsúztatása után az est másik legfontosabb pillanata következett, a patkóavatás. Az első szakestes Pénzügy és számvitel alap-, és Számvitel mesterszakos hallgatók megkapták egyedileg elkészítette patkójukat, mely 100 nap és 100 éjjel készült a császári kovács két keze által.

A hivatalos rész után jöhetett a móka. A zenét a Smart Zenekar szolgáltatta. A mulatságon a jó kedvű PÜSZÜSök és nem PÜSZÜSZök hajnalig ropták a táncot.

A szervezők idén is kitettek magukért. Talán mindenki nevében mondhatom, hogy egy nagyon jól megszervezett szakesten vagyunk túl, ahogy mindenki jól érezte magát.

A videót az ETV készítette