Csütörtökön is inverz volt az egyetem

Elsőként az ÉletVENtők kapták meg a szereplés lehetőségét. Előadásuk címe: Első-segély-másod-kézből, amelyben a címnek megfelelően sok jó tanáccsal látták el a közönséget. Megtudhattuk, mi a teendő abban az esetben, ha tarját grillezünk, törkölypálinka van a kezünkben, véletlenül ráöntjük a parázsra, így megég a kezünk (naponta előfordul, nem árt tudni mit tegyünk). 🙂 Hallhattunk a fáradékonyságról, a diszkóbalesetekről, de a legfontosabb szabály, „ha nem akarunk alkoholmérgezést szenvedni, ne igyunk mérgezett alkoholt”. 🙂

Ádám pszichiátriai segélyvonal üzemeltetésének ötletét is felvetette. Elkértem a papírt, mert annyira jó, hogy mindenkinek látnia kell, aki lemaradt. Persze olvasva nem az igazi, de akit nagyon érdekel, keresse Ádámot egy nagy kék műtős ruhában, szerintem szívesen elmondja még egyszer.

1.  Ha Ön kényszerbeteg, nyomja meg az 1-es gombot….többször.

2. Ha Önnek több személyisége van, nyomja meg a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os gombokat.

3. Ha Ön paranoiás, tudjuk kicsoda Ön, és mit akar. Maradjon a vonalban, amíg lenyomozzuk a hívás helyét.

4. Ha Ön skizofréniás, figyeljen jól, mert a hang megmondja, melyik számot nyomja meg.

5. Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot.

6. Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot.

7. Ha ön kishitű, kérem tegye le. Munkatársaink túl elfoglaltak ahhoz, hogy Önnel traccsoljanak.

8. Ha menopauzás, tegye le, kapcsolja be a ventillátort, feküdjön le és sírjon. Nem marad ez mindig így, ne féljen.

9. Ha Ön hallucinál, nyomja meg a 7-es gombot, és hívását továbbítjuk az anyahajóra.

Ezután az AngyalbőrVEN csapata következett, akik az egyetemisták és a katonák alkoholfogyasztási szokásait hasonlították össze. Prezentáció gyanánt Gery és Chelly egy-egy pohár sör ivásában versenyeztek, és természetesen Chelly nyert, hiszen igazi egyetemista. J Az előadás során láthattuk, hogyan alakult át majomból a csapat diákrektor jelöltje, Gery, illetve láttunk képeket, mi mindenből lehet alkoholt csinálni. És hogy az alkoholfogyasztásnak mi az ára? Nem más, mint az agysejtek. De talán az ÉletVENtők feltalálják a módszert az agysejtek regenerálására is.

RoVEN Hoodék is kitettek magukért. Közép-kór-történet című előadásukat a jobbágy, rabszolga, úr hierarchia tisztázásával kezdték. Következtetésként azt vonhattuk le, hogy az életben az egyetlen jó fej játékos a Halál, hiszen az ő szemében mindenki egyenlő. Megtudhattuk azt is, hogy vérmérgezést akkor kap az ember, ha rozsdás karddal vágják le a fejét. És a legfontosabb tanulság, hogy ha a középkorba teleportáljuk magunkat, nem szabad megbetegedni.

Ezután a VENrasmusosok előadása következett, amelyben Robi kifejtette, milyen is az, amikor baleset utáni kómából ébredve egy idegen nyelven szólalunk meg. Megtudhattuk, hogy baleset után a beszédközpont helyett az agyunk más részét használjuk, ekkor teljesen más nyelven is képesek vagyunk folyékonyan beszélni. Szóval, ha valaki VEN-en beüti a fejét, elájul vagy kómába esik az alkoholtól, ébredés után egyből menjen nyelvvizsgázni. És mesélje el mennyire volt sikeres.

Az előadások sorozatát a VENdőrség zárta. Ők a filmforgatás során történt bakikból válogattak össze egy csokorral. Láthattuk, milyen, amikor nem sikerül elsőre a behatolás a tett helyszínére, hogy Soma mennyire nem tud bukfencezni, Ateska milyen ügyesen mászik falra, mekkora humora van a VENdőrfőnöknek (a DIRH egyik tagjának, Kornélnak), illetve milyen az, amikor a térdre esve meghalás nem úgy sikerül, ahogy eredetileg eltervezték.