Egy hét dübörgés és csillogó motorcsodák Alsóörsön

Idén már 11. alkalommal rendezik a Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivált Alsóörsön.

Már-már hagyományosnak mondható, hogy június közepén mozgásba jön a Balaton északi partjának egyik kisvárosa, Alsóörs. A vérpezsdítő élményt manapság persze már nem a német turisták kiapadhatatlan „Zimmer Frei rohama” okozza, hanem egy garantáltan emlékezetes, dübörgő fesztivál rendezvényei.

felv-70

A nemzetközi Harley Davidson Fesztivál 2010-ben hosszabb időtartamú lesz, azzal a céllal, hogy motorosok és motorrajongók még több időt tölthessenek együtt. A vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvényen lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők együtt nyaralhassanak, közösen élvezzék a Balaton és a környék kínálta páratlanul hívogató tájakat és a számtalan kikapcsolódási lehetőséget.

A szervezők természetesen gondoskodnak arról is, hogy a motorosok gyakran pattanhassanak nyeregbe a vezetett túrákon és a motoros játékok alkalmával, ha éppen ehhez adódik kedvük. Ezeken a programokon együtt fedezik fel a látnivalókat, nevezetességeket. A fesztivál elősegítheti, hogy a motorosok minél jobban megismerjék a Balaton széles turisztikai kínálatát. A túrákon a pihenők alatt a motorosok a magyaros konyha utánozhatatlan remekeit kóstolják majd meg egy-egy hangulatos étteremben, fogadóban.

et-111

A fesztivál június 13.-án délben nyitja kapuit, a következő naptól kezdve pedig már ügyességi játékokkal, szervezett motoros túrával, koncertekkel és esti bulival várja a szórakozni vágyókat. Természetesen idén is mindennap lehetőség lesz igazán maradandó élményt begyűjteni egy-egy Harley Davidson motorkerékpár kipróbálása közben. Az egy hetes kiapadhatatlan programáradat részeként a tábor területén koncertezik az EDDA, az Omega, fellép Keresztes Ildikó, a Zanzibár, a Tankcsapda, Török Ádám és a Mini, Ganxsta Zolee és a Kartel valamint Queenmania és a Mystery Gang és az Auróra is. A szerdai reggelen a helyszínről élőben jelentkezik a Bumeráng, este pedig a Pannon Várszínház Képzelt Riport egy Amerikai Popfesztiválról című rockmusical ígér felejthetetlen szórakozást. Csütörtöktől kezdődően a motoros ügyességi és kaszkadőr műfajok legnevesebb képviselőinek bemutatóit is csodálhatják a látogatók.

A fesztivál legtöbb embert megmozgató és a környéken tartózkodók számára talán leglátványosabb elemének idén is a szombat délben induló motoros felvonulás ígérkezik. A több Balaton parti települést érintő útvonal mentén idén is várhatóan több ezer motoros fog végig dübörögni tömött sorokban, visszafogott tempóban, hogy mindenki közelről is megcsodálhassa a motoros életforma minden szépségét.

e-97

A fesztivál folytatja egyik legfontosabb küldetését is: az Országos Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével 2007-ben indított közlekedésbiztonsági kampányt, melynek egyre nagyobb tábora van. A túrákon példát lehet mutatni a kulturált közúti közlekedésből, és javítani a közlekedés résztvevőinek kapcsolatán, magatartásformáin.