Egygitáros mini…

A Közművelődési Titkárság a múlt héten rendezte meg immár talán hagyományosnak nevezhető, egész héten át tartó rendezvényét, az Egygitáros Minifesztivált.

13_EgygitarosMinifeszt_003

A Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága 2005 óta szervezi az Gitáros Esték elnevezésű programsorozatot. A nagy sikerre való tekintettel ebből a programsorozatból nőtte ki magát az Egygitáros Minifesztivál, amely a 2012/2013-as tanév elején debütált. A minifeszt annyira sikeres volt, hogy idén újra megrendezték, és szerintem sokan reménykedünk abban, hogy jövőre is meg fogják. Tavalyhoz hasonlóan a programok idén is hétfőtől csütörtökig (2013.09.09-2013.09.12.) tartottak. Az említett napok mindegyikén, este 19:30-tól tekinthettük, illetve hallgathattuk meg az előadókat az E épület kamaratermében. Szomorú, hogy az idei rendezvény a kellemetlen időjárás miatt a falak közé szorult, de az elhangzott dalok élvezeti értékéből és a hangulat nagyszerűségéből ez semmit sem vont le.

13_EgygitarosMinifeszt_010

Az első napon máris szép számú nézősereg gyűlt össze, hogy szem- és fültanúja legyen Berzevici Zoltán és Zselenszky Tamás produkciójának. Egyikük sem ma kezdte a zenélést, és ezt igyekeztek is egyértelművé tenni a hallgatóság előtt. Én úgy gondolom, sikerült, hiszen a közönségnek tetszett, amit csináltak és ez a legfontosabb.

Kedden a hétfőinél még többen voltak: már csak 1-2 hely akadt a sorok között. Persze nem véletlenül ült le az E épület kamaratermében ez a sok ember, jó okuk volt rá, hiszen ezen az estén Gyurácz Tamás és Hangácsi Márton robbantották fel a házat, jobbnál jobb népszerű magyar és külföldi, illetve saját dalokkal. Az este talán legmeghatóbb része az volt, hogy Gyurácz Tamás az előadása végén, utolsó dalként a közönséggel együtt énekelte el a “Kossuth utcán” című dalt.

13_EgygitarosMinifeszt_012

Szerdán Pető Ádámon és Járai Márkon volt a sor. Talán ezen a napon voltak a legtöbben. Mikor röviddel a kezdés után a helyszínre érkeztük, szinte már minden szék foglalt volt, így nem is tudtunk leülni. Sebaj, a koncertek mind az ülők, mind pedig az állók számára élvezetesek voltak, láthatóan jól érezte magát mindenki.

Az egygitáros minifesztivál utolsó napja a csütörtök volt. Ezen a napon Illésfalvi Iván és Petruska András szórakoztatták a nagyérdeműt. Úgy gondolom, hogy a csütörtök esti produkciók méltó befejezései voltak ennek a fergeteges egygitáros koncertsorozatnak.

13_EgygitarosMinifeszt_040

Én őszintén remélem, hogy a következő tanév elején is találkozunk majd az Egygitáros Minifesztiválon és valódi hagyománnyá válik majd egyetemünkön az, hogy minden tanév első hetének minden estéjén a kultúráé és a nagyszerű zenészeké a főszerep.

Addig is, hogy ne legyenek elvonási tüneteitek, látogassátok a Közművelődési Titkárság egyéb rendezvényeit.

Fotók: Ruppert Tamás