Élen a SEHA ligában is

A SEHA Liga 6. fordulójában szeptember 20-án a bakonyi alakulat a Metalurg Skopje csapatát fogadta. A történelem eddigi állása szerint az egyetlen – idén év eleji – összecsapáson a többszörös macedón bajnoknak sikerült felülemelkednie az akkori bakonyi alakulaton.

MZS_8210_small

Az első támadásból Nagy László átlövését védték, majd a macedónok első támadását is sikerült hárítani. A Veszprém második támadásából Sulic segítségével megszületett az első veszprémi gól. Ätman góljára a Veszprém újabb találattal válaszolt, ezúttal Marguc volt eredményes. Mikler továbbra is bravúrosan védett, amelyből Iváncsik Gergő lerohanás gólt értékesített. A 8. percben a vendégek hétméterest harcoltak ki, melynek eredményessége után 4:2-re fordult az eredményjelző. A 9. percben újabb idegen hetes találat következett, Schuh pedig 2 percre a kispadra kényszerült. A 10. percben emberhátrányban Chema Rodrigez szerzett találatot, majd az újabb hétméteres védésénél Alilovics eredményesen mutatkozott be újra az elmúlt idényben szerzett sérüléséből történt felépülése után. Ilics bombája után a 12. percben már 7:3 volt az eredmény. A vendégek 2 góljára Marguc és Ilics válaszolt, így a 4 gólos előnyt sikerült megtartani, majd Sulics lerohanás góljával 5-re növelni, amit a Skopje időkérése követett. Chema annak ellenére talált kapuba, hogy támadás közben csúnyán meglökték, így Marsenic kapott 2 perc pihenőt. A 19. percben a hazaiak időt kértek, majd teljes cseresor ment a pályára, akik Gulyás és Zeitz közreműködésével az első perc játékuk alatt 2 gólt is szereztek. Zeitz betörését Borosan próbálta blokkolni, amely után 2 percre kispadra szorult. Ezután felváltott góloknak köszönhetően stabil maradt a hazaiak 8 gólos előnye. Zeitz kiállítása után a hétméterest Alilovicsnak nem sikerült hárítani, de Andreas Nilsson visszaszerezte a 8 gólos előnyt. Az újabb macedón hétméterest Mikler nem tudta hárítani, majd egy újabb Skopje találat után Zeitz beállította az első félidő 18:10-es végeredményét.

MZS_8188

A második félidő  Mikler bravúrjával, majd Nagy bombájával kezdődött, így a különbség csak tovább nőtt. A vendégek továbbra sem tudtak betörni a veszprémi falon, majd Ilics lőtt hétméteresből kapufát. A következő percben a vendégek megismételték Ilics előbbi produkcióját, majd Marguc jutott hétméteres lövési lehetőséghez, amelyet ki is használt, így az 5. perben 20:10-et mutatott az eredményjelző, a közönség pedig számolni kezdett. Cindric azonban a következő pillanatban sikeresen csökkentette az előnyt. Sulic újabb hétméterest harcolt ki, amelyet Marguc felső kapufáról pattintott a hálóba. Ezután Marguc lerohanásból talált be, így a mérkőzés kimenetelét ezen a ponton már borítékolni lehetett. Ätman csökkentette 10-re az előnyt, majd a sikertelen veszprémi támadásból Chema maradt a földön. A következő veszprémi támadást Mirkulovszki próbálta blokkolni, amelynek köszönhetően 2 perc pihenőt kapott, a hétméterest pedig Marguc értékesítette. Emberelőnyben Iváncsik Gergő a szélről talált be, majd Ilics a beálló szerepéből értékesített gólt. Chema betörését Neloszki szerette volna megállítani, így újabb két percig játszhatott volna emberelőnyben a bakonyi csapat, ha Nagy László kiállítása nem jön közbe. Az 5-5 ellen harcot a Skopje gólja nyitotta, amit Zeitz bombája követett. Borozan gólja után időt kért a veszprémi csapat, amit Zeitz ötödik találata, majd Borozan újabb gólja követett. A 47. percben 27:16-ot mutatott az eredményjelző, amikor az Ojleski kiállítása utáni hetest Marguc váltotta gólra.

MZS_8152

Ezután Gulyás az oldalsó kapufáról pattintotta a labdát a hálóba, majd Alilovics hárított. Marguc újabb lehetőséget kapott hétméteresből, amit a kapus kezébe csavart. Oljevszki találata után Zeitz tört be. Ezután ismét emberelőnybe került a veszprémi alakulat, majd Nilsson harcolt ki hétméterest, amit Ruesga váltott pontra. Marsenics találata után a veszprémiek túllépték a támadóidőt, de a vége előtt 5 perccel így is 13 ponttal vezettek. Cindric eredményesen csökkentette a különbséget, Ugaldet pedig pihenőre küldték a játékvezetők. Borozan emberelőnyben sikeresen tört be a veszprémi falon.

Az utolsó előtti percben Nilsson ért el találatot, majd 20 másodperccel a vége előtt Kancler Ottó talált be. A mérkőzés 33:21-es végeredménye az utolsó másodpercben Borozan találatával állt be.

A veszprémi csapat legközelebb szeptember 27-én idegenben, a Chekhovskie Medvedi csapatával csap össze a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Szabó Ferenc

fotók: Melczer Zsolt