„Éljenek tudatosan, legyenek előrelátók…” – A Gazdaságtudományi Kar diplomaátadóján jártunk

Július első napján gyűltek össze az egyetem aulájában a Gazdaságtudományi Kar végzett hallgatói, hogy ünnepi keretek között átvehessék megérdemelt diplomájukat.
Az ünnepség kezdetén dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében felhívta a végzett hallgatók figyelmét, hogy a diploma sikeres karrierjük záloga, egyfajta jogosítvány, amellyel az általuk választott szakmában gyakorolhatják hivatásukat. Kiemelte, hogy a diploma kibocsátásával az egyetem is komoly kötelezettséget vállal, hiszen azokat az értékeket, amelyek a Pannon Egyetemet az oktatásban, a tehetséggondozásban és a tudományos kutatásban nemzetközileg jegyzett intézmények sorába emelték, megőrzi és gyarapítja.

img_1438
A kar dékánja, dr. Kovács Zoltán professzor köszöntőjét két fontos gondolat, a kihívás és a segítségnyújtás köré építette. Mint mondta az, hogy a hallgatók hogyan tudtak a kihívásoknak megfelelni, attól függ, milyen segítséget kaptak. Kiemelte azt is, hogy a végzettek számos kihívással néztek szembe a diploma megszerzéséig, melyek leküzdéséhez az oktatók, családtagok és barátok segítsége, támogatása nagymértékben hozzájárult.
Az ünnepség díszvendégeként Pápai Tamás, a Continental frankfurti központjának üzletági operatív vezetője beszédében azt tanácsolta a hallgatóknak, hogy teremtsenek saját értékrendet maguknak, amelyhez ragaszkodjanak. Dolgozzanak, tanuljanak, éljenek tudatosan, legyenek előrelátók, s készüljenek fel az előttük álló kihívásokra. Törekedjenek arra is, hogy elsők legyenek a versenytársaik között, s ezt az első helyet igyekezzenek megőrizni.
A beszédeket követően kitüntetéseket adtak át. Pro Facultate-díjat vett át dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Harsányi János-díjat kapott dr. Veres Zoltán egyetemi tanár, a Marketing Intézeti Tanszék vezetője. Dékáni Dicséret elismerő oklevelet vett át Biermann Margit mesteroktató, valamint Vajda Tünde ügyvivő szakértő, a kari Kommunikációs Központjának vezetője. Jubileumi emléklapot kapott dr. Molnár Tamás egyetemi docens, dékánhelyettes. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját Balogh Bianka nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatónak ítélték oda.
Németh Krisztina búcsúztató és Liska Fanny búcsúzó hallgató gondolatai után közel 170 hallgató vette át oklevelét.

Fotó: Szabó László