Éljetek aktív életet!

November 6-án nem az járt a Veszprémben maradt hallgatók fejében, hogy négy hét múlva megkezdődik a zh időszak. Egy bizonyos szak, egy bizonyos rendezvényére csinosították magukat, és siettek, nehogy elkéssenek. Több szempontból is fontos volt ez az esemény, pláne a gólyák számára, hiszen értük rendezték az estét. Másik szempontból ez volt a tizedik alkalom, hogy ősszel elsősavató vegyészmérnök szakestet rendeztek. Már sokadszorra a B Aula a helyszíne az est első felének, hiszen a régebben jól bevált Menza épületét már “kihízta” a szak.

Hiába próbáltam igyekezni, hogy időben érkezzek, leginkább azért, hogy találjak magamnak helyet, háromnegyed hétkor szinte alig maradt üresen pár szék. Szerencsémre akadt ismerős bőven, s nem is akármilyen helyre ültem le. A phd-s hallgatók körében árválkodó székre lehuppantam s rögtön magamba tömtem egy zsíros kenyeret. Rápillantva az órámra, megnyugodtam, nem késtem el. Az első korsó sör és második zsíros kenyér elfogyasztása után felcsendült a Carmina Burana ismert részlete, s az egész szakest felállva tisztelgett, a bevonuló elnökségnek. Szokás szerint a szakest alapító okiratának felolvasása következett. Majd Bartha László, az Msc képzés szakfelelőse köszöntötte az egybegyűlteket. A MOL és TVK képviselőinek köszöntése után egy tiszteletbeli vegyészmérnökké avatás tanúi lehettek az egybegyűltek. Sass Zoltán környezetmérnök hallgató az „Ethanol ártalmatlanítására alkalmas igggggen biodegradatív módszer bemutatása” című előadás prezentálásával vívta ki a méltán megérdemelt címet. Egy röpke negyedórás szünet alatt az asztalokra friss szendvicsek érkeztek, s a műsor a büntetésként elfogyasztandó lőre kiszabásával folytatódott.

Mint minden szakesten, itt is megjelentek a küldöttek, akik egy-egy butélia borral kedveskedtek a szervezőknek. Őket a VEGYÉSZMÉRNÖKÖK himnusza követte, majd az este további zenés produkcióval bővült. A koprodukciót a TVK-s és MOL-os vendégek alkották, akik a „Mindenki másképp csinálja…” című szám átiratát adták elő. A hazánkban méltán nagy sikernek örvendő stand up comedy műfajában Pusztai Ádám szórakoztatta a közönséget. Megjegyezném a hangosítás hibája miatt, Ádámot kevésszer lehetett sajnos érteni. A technika „csodájának” ellenére, sikerült megmulattatnia az egybegyűlteket. A fő műsorszámok után végre elérkezett az est egyik fénypontja. Szó szerint fénypont volt, hiszen a sötét aulában a szent KRAMPAMPULI utolsó „lángoló” fázisát láthattuk. A fényes jelenség után a tavalyi itallal beoltották az idei frisset, és a Garabonciás a szak szent italává fogadta a magas alkoholtartalmú gyümölcsös forró lőrét. Ismét szünet következett mialatt mindenki asztalára kihozták az ütős italt. Már csak az elsősök köszöntése és felavatása volt hátra, mely a mindenkori Garabonciás feladata.

Az este „aulás” részét szintén a Carmina Buránából vett részletre megtörténő elnökségi kivonulás zárta. A ceremónia a Bölcsek Kövénél, majd a DC-ben folytatódott hajnalba nyúló tánccal és önfeledt szórakozással.