Erdős Pálos tábor harmadszor

Alig vert gyökeret a Fasori Programot jelképező fa az I épület előtt, máris az ország minden tájáról érkeztek diákok a Műszaki Informatikai Kar által rendezett Erdős Pálos szakmai táborba, hogy a csapatot bővítsék.

img_0210

Idén immár harmadszor rendezik meg az Erdős Pálos nyári tábort augusztus 8. és 15. között azon hallgatók részére, akik középiskolásként az iskola diákjai voltak és felvették őket, tehát szeptembertől itt tanulnak majd, vagy végzős középiskolásként érdeklődnek a Pannon Egyetem képzései iránt. Az egyhetes program egyediségét is ez adja, hiszen ez idő alatt megismerkedhetnek az egyetemmel és a várossal egyaránt. Minden nap szakmai programokon vehetnek részt, napi két előadást hallgatnak, melyeken hasznos információkkal gazdagodnak egyetemi tanulmányaikhoz. Idén foglalkoznak algoritmuselmélettel, egy nyomdai előkészítő programmal, mely a tudományos szövegek írásánál segít majd nekik a későbbiekben, megismerkedhetnek a szofverfejlesztés paradigmáival, elvi kérdésekkel és a gyakorlati alkalmazással egyaránt. img_0098A tábor keretében bepillantást nyerhetnek a kutatólaborokban folyó munkába, valamint szórakoztató, kulturális és csapatépítő programokon vehetnek részt a diákok.

A főszervező, az Erdős Pál Tehetséggondozó Programban résztvevő hallgatók seniorja, Hegyháti Máté elmondta, fő céljuk, hogy  a felvett, különleges tehetségű hallgatók megismerjék a környezetet ahová kerülnek, ezáltal segítve a programba történő bekapcsolódást. A most végzős középiskolások számára is hasznos a részvétel, hiszen megláthatják, hová kerülnek, ha a Műszaki Informatikai Karra felvételiznek, betekintést nyerhetnek a tehetséggondozó programba, egyfajta pluszt és biztos információt kapnak a pályaválasztásukhoz, segítséget a későbbi döntéshez.