Értékes könyvadománnyal gazdagodott az Angol-Amerikai Intézet

2010. február 1-én került sor az új könyvek ünnepélyes átadására a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Angol-Amerikai Intézetében, amelyen részt vett és beszédet mondott John Balian, az Egyesült Államok Nagykövetségének kultúrattaséja is.

dsc_1341

John Balian nagyon lelkesen mesélt a könyvekhez fűződő kapcsolatáról, és arról, hogy gyerekkora óta mennyire fontosnak tartja az olvasást. Elmondta, hogy ha rajta múlik, még sok hasonló adománnyal fog bővülni az egyetem könyvtára, mert könyvekre mindig nagy lesz az igény. Ezek a kiadványok rendkívül fontosak az angol szakos hallgatók számára, mert, ahogy az Angol-Amerikai Intézet tanárai elmondták, ezek a legújabb, legmodernebb kiadások, így a diákok napra kész és hiteles információkkal gazdagodhatnak általuk. Ahhoz, hogy megtanuljunk egy nyelvet, jól kell ismernünk a kultúrát, ami a háttérben áll, és ezekből a könyvekből rengeteget tanulhatunk -hangsúlyozta az attasé.

dsc_1320

A mintegy félmillió forint értékű adomány kifejezetten amerikai témájú könyveket tartalmaz az irodalom, a nyelvészet, a történelem, a szociológia és a kultúratudomány területeiről. Tóth Gábor, az Egyetemi Könyvtár új igazgatója megköszönte a felajánlást, és biztosította a hallgatókat arról, hogy nagyon hamar elérhetőek lesznek ezek a könyvtárban. Az ünnepség végén Dr. Szentgyörgyi Szilárd egyetemi docens és dékánhelyettes, az Angol-Amerikai Intézet tanára elmondta, hogy másfél éve dolgoznak egy közös projekten a Rochester városbeli Nazareth College-dzsal, ami lehetőséget adna egy amerikanisztika mesterképzés indítására. Ez, az országban szinte egyedülálló képzés egy év itthoni, és egy év Amerikában töltött tanévből áll majd, amelynek végén amerikai diplomát szerez a hallgató. A továbbiakban szeretnék biztosítani a lehetőséget a magyar diploma megszerzésére is. A képzés már akkreditáció alatt áll, és márciusra várják a végleges eredményt. Minden remény szerint 2010 szeptemberétől elindulhat a mesterképzés az egyetemen.

Katt a videóra, amit az ETV készített!