Fesztiválkörkép

Az elmúlt gazdasági világválság alatt is kiderült, hogy az emberek azért mégis szeretnek közösségbe járni, nem utolsó sorban fesztiválozni… Így az idei utolsó számunkban körbenézünk egy kicsit, mire érdemes spórolni a hallgatóknak?

Ha kipihentük a VENt, rögtön indulhatunk is május 20-21-22-23-án Várpalotára, a Pannónia Fesztiválra. A magyar zenei paletta ismerős és ismeretlen szereplői is fellépnek majd, ott lesz fotósunk, Tóth Mátyás együttese is: a Warning. Külön színpadot kapnak a metál, az underground, a house és a dance képviselői.

A diplomaátadók után június 30-tól július 3-ig vár mindenkit a VOLT Fesztivál. Ott lesz Sopronban a Prodigy, a Massive Attack, jön a Parov Stelar Band, hogy csak a ritkaságokat emeljük ki, az első nap pedig a magyar rocklegendáké lesz.

Ezután az elektronikus, pörgős zene fanjainak kedvel a menetrend, hiszen a Balaton Sound július 8-9-10-11-én lesz, ismét Zamárdiban. Lesz Pet Shop Boys, Paul Oakenfold, Tricky, a méltán népszerű David Guetta, Pendulum, Paul Kalkbrenner és még Jamiroquai is.

Ahogy azon tavaly is felháborodtunk, idén is egyszerre rendezik meg az EFOTTot, a Hegyalja Fesztivált, és a veszprémiek szívéhez nőtt Utcazene Fesztivált is. Idén nyáron az egyetemisták és főiskolások Pécsett gyűlnek össze július 13-tól 18-áig, hiszen a város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa, a programról információk még nincsenek, az azonban biztos, hogy az EFOTTnak megfelelően hallgatóbarát lesz a hangulat. Hasonló a helyzet a négynapos Utcazene Fesztivállal is, ahol egyelőre csak az elmúlt évek tapasztalataira hagyatkozhatunk. A Hegyalja Fesztiválról már kiszivárgott néhány név. Tokaj és Rakamaz között, a Tisza mellett fog fellépni a Motörhead, a Roots Manuva, a Herbaliser… nameg persze a magyar csillagotk, mint a Budapest Bár, Péterfy Bori vagy a Kiscsillag és az idén utolsó fesztiválkörútját járó Kispál és a Borz. A tokaji őrület júl 14-18-ig tart.

Az idei évben elsőként nyitja meg kapuit Agárdon a Part Fesztivál, ahol a Magyarországra ritkán látogató Akon, Sean Paul, Shaggy, John Dahlbäck, Mauro Picotto és Inna szórakoztatják a fesztiválozókat július 28-tól augusztus 1-ig.

A tavalyi évben oly népszerűvé vált Janklovics Péterrel már az idei Sziget reklámok első részei láthatók az augusztus 11-től 16-ig tartandó fesztivál népszerűsítésére. Olyan sokan lépnek fel az Óbudai-szigeten, hogy a rendezők A-tól Z-ig teszik sorba őket a honlapon.

Ezeken kívül 2010: a Fesztiválok Éve, azaz van miből válogatni bőven, nemcsak a hatalmas rendezvények között lehet szemezgetni. További fesztiválinfókat az egyetemunk.com-on találhattok, olvassatok minket a nyár folyamán is, mert megírjuk, lefotózzuk, felderítjük, hogy melyik volt a legjobb fesztivál 2010-ben!