Gólyabál a Pannon Egyetemen

2015. február 14-én, a szerelmesek világnapján került megrendezésre az egyetemi gólyabál. Az esemény egészen hajnalig tartott a B épület aulájában.IMG_9212

Az este témája a swing és „azok a 20’-as évek”, többen ehhez illő korhű ruhában érkeztek, ellepték az aulát a csinos fejdíszek a csíkos öltönyök és a csokornyakkendők. A szervezők jóvoltából welcome drinkkel léphettek be a vendégek a vidám, színes lufikkal és szalagokkal feldíszített aulába.

A gólyabált az egyetem vezetősége nevében Dr. Szalai István a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánja nyitotta meg, majd az Universitas Sporttánc Egyesület a bálhoz illő keringővel nyitotta meg a táncparkettet a bálozók előtt. A nyitótánc után Selector Emka pörgős zenéjére rophatta a hallgatóság, majd egy kis szünet következett, amikor Huti vezér, alias Hutvágner Dániel, a regnáló diákrektor segített a gólyáknak a gólyaeskü megtételében. Ezután Tibes lépett a színpadra és a frissen felavatott gólyákkal együtt fokozta a hangulatot, többek között a Pannon Egyetem című dalával. A fellépők sora ezzel még nem ért véget, hiszen Janicsák Veca, majd a Hősök táncoltatta meg a fiatalokat.

Egy fontos momentum azonban még hátra volt, ugyanis az est vége felé kihirdetésre került a Bálkirály és a Bálkirálynő is. Érkezéskor mindenki kapott egy-egy kis szalagot, melyet az általa „legszebbnek” tartott ellenkező nemű emberre tűzetett fel. Akinek a legtöbb gyűlt össze végül, az lett a bálkirály és bálkirálynő. Az idei évben Konczi Bence és Szávai Szofi vehették át ezt a kitüntető címet.

Az est hátralevő részében a jó szórakozást és a jobbnál jobb muzsikákat Selector Emka és Belo szolgáltatta, akik hajnalig húzták a talpalávalót a nagyérdeműnek.

 

Nagy Petra