Kari Tudományos Diáknap a MIK-en

A Műszaki Informatikai Kar második alkalommal rendezte meg a Kari Tudományos Diáknapot május 6-án. A rendezvényen a Pannon Egyetem egyetemi vagy MSc diplomával még nem rendelkező hallgatói, illetve hallgatói csoportjai vehettek részt műszaki informatikai témájú dolgozatukkal majd arról szóló előadásukkal. A nevezés feltétele olyan diáktudományos tevékenységet bizonyító pályamunka (dolgozat és kutatómunkával fejlesztett pályamű, valamint az ezeket bemutató előadás) volt, amely  önképzési céllal készült.

A résztvevők érdekes prezentációkat hallgathattak különböző algoritmusokról, új eljárásokról, elemzésekről, sőt az előző számunkból már ismert  nemzetközi hírű programozó páros egy automata raktármodellt mutatott be, mely autonóm robotokkal működik. Meghívottként Hegyháti Máté, kétszeres OTDK első helyezett mérnök informatikus MSc szakos hallgató tartott előadást.

A pályamunkákat szakmai zsűri értékelte dr. Győri István egyetemi tanár vezetésével, a legjobbak 400.000 Ft összdíjazásban részesültek.

A Kari Tudományos Diáknapon első helyezett lett Balló Gábor, a Kvantum hibajavító algoritmusok robusztusságának vizsgálatáról szóló előadásával. Szabó Zoltán és Lájer Balázs automata raktármodellje a második legjobb volt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára szintén ketten álltak, Király András evolúciós algoritmusok vizsgálatáért és Tar Péter új redukciós eljárásának bemutatásáért vehette át a díjat.