Kell egy csapat…

A hatékony és sikeres csapatmunka alapja, hogy a munkatársak ismerjék egymás főbb tulajdonságait, szokásait. A mindennapok erre viszonylag csekély lehetőséget adnak. Emiatt szükséges, hogy az együtt dolgozó emberek a munkán kívül is közös programokon vegyenek részt. Az Egyetemünk Szerkesztőség október 15-16-án csapatépítő tréninget szervezett Badacsonytomajban.

Bizonyított tény, hogy a csapatmunka nagy szerepet játszik egy szervezet sikerességének fokozásában. A csapatépítő tréningeket évtizedek óta alkalmazzák sikerrel és nagy hatékonysággal. A közösen végzett gyakorlatok során erősödnek azok a munkatársi viszonyok, amelyek elengedhetetlenek az eredményes csapatmunkához. A csoportmunka azokat a tulajdonságokat fejleszti, amelyek elengedhetetlenek a sikeres szervezethez és a kiegyensúlyozott életvitelhez: önismeret, emberismeret, magabiztosság, optimizmus, felelősség-és kockázatvállalás, függetlenség, önzetlenség, teherbírás, tolerancia, beleérző képesség.

A csapat

Az Egyetemünk Szerkesztőség a Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány (VEHA) 2010-es pályázati kiírása alapján, a 2010/2. fordulóban vissza nem térítendő támogatást nyert, a tréning helyszínét adó szálláshely bérleti díjának finanszírozására.

Szép, napsütéses őszi napon keltünk útra. Messze Veszprémtől, attól a kis barlangtól, ahova nap mint nap lejárunk alkotni, elkezdődött a Szerkesztőség első csapatépítő tréningje. A Hexolut Consulting trénere, Kiss Gábor érdekesebbnél érdekesebb játékokat, gyakorlatokat hozott nekünk. Csak, hogy említsek is párat: sátorépítés bekötött szemmel, „hidroplan építés” legóból hiányos információk alapján, valamint a csoportos sivatagi túlélés rejtélyei. Természetesen minden feladat elvégzése után a friss élményekre alapozva trénerünk segítségével feldolgoztuk a tapasztalatokat, és ezeket átültettük a mindennapi „munkahelyi” élet területeire.

Este se maradhatott el a móka és a jókedv. A pénteki szakmai program után a csapat a konyhát szállta meg, ahol a csapatépítés a vacsora elkészítésének hálás feladatával folytatódott. Az előkészületek után minden résztvevő a tűz köré csoportosult, és a tűz melegénél a készülő pincepörkölt illatát átélve osztotta meg egymással élete eddigi történeteit. Vacsora után a külső helyszín adottságainak kihasználásával megismerkedhettünk az interjúkészítés egy kissé meglepő, ám annál különlegesebb módjával is.

A szombati napon aztán újult erővel folytatódhattak a gyakorlatok, az együttes problémamegoldás jegyében.

Ez a két nap sok élményt és tanulságot adott kis csapatunknak, hiszen fókuszban a közös munka élménye és a szervezeten belüli ismeretségek fejlesztése állt.

Köszönjük a Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítványának, hogy támogatásával segítette a csapatépítő tréningünk megvalósítását, ezáltal pedig az Egyetemünk újság színvonalának emelését!

A tréningen készült képeket megnézhetitek a Galériában!

FacebookApiException thrown

Error validating application. Application has been deleted. (190)