Képregénnyel a Fezenre és tovább

Képregény-pályázatot hirdetnek fesztivál témakörben a FEZEN szervezői és a Párkocka.hu alkotói. A legjobbaknak ítélt munkák limitált példányszámú pólón is megjelennek.

Vajon mekkora a fesztiváljárók és a mini képregényt rajzolók táborának közös halmaza? Erre keresi a választ a Párkocka.hu és a Fezen fesztivál által indított közös képregény-pályázat. Mini képregényeket várnak az alkotókedvűektől, fesztivál témakörben. Nem konkrétan a Fezen fesztiválról kell rajzolni, hanem általában a fesztivál címszó alá bezsúfolható dolgokról. Az sem jelent feltétlenül hátrányt, ha a beküldőnek nincs több éves művészeti képzés a háta mögött, egy jó ötlet üthet legalább akkorát, mint a precízen kidolgozott rajz. Nincs sok megkötés, lehet alkotni kézzel, lábbal, géppel, törött centrifugatetővel… Egy-két, méretre vonatkozó korlátozás azért szerepel a kiírásban, ezt a fesztivál honlapján a részletes leírásban minden érdeklődő megtalálja.

Amellett, hogy természetesen a Fezen fesztiválhoz köthető nyeremények is szerepelnek a díjak között, a legjobb alkotásból limitált példányszámú póló is készül. Azoknak, akiket komolyabban érdekel a képregényrajzolás talán mégsem a VIP-bérlet vagy a póló lehet a legnagyobb nyeresége a pályázat kapcsán. Sokkal többet jelenthet az, hogy Göndöcs, Grafitember, Marabu és Plá, azaz a Párkocka.hu alkotógárdája bírálja el a művét. Valószínűsíthető, ha valaki tényleg egyedit és kimagaslót alkot, annak megjegyzik a nevét.