Kopogtató Menő Manóval

Már 16. alkalommal rendezik meg a kollégisták ismerkedő táborát, a kopogtatót augusztus 28. és 30. között. Miután hivatalosan is a Pannon Egyetem hallgatói lettek a felvettek a beiratkozással, a kollégiumba is beköltözhetnek.

Pénteken délután csapatépítő játékokkal várják őket a kollégiumi seniorok, kiscsoportban ismerkedhetnek meg az épületekkel, a szabályokkal, és mindennel, ami az együttéléshez szükséges, no meg persze Menő Manóval, a tábor fő alakjával. Veszprémben a diákhagyományok mindegyike a Központi Kollégiumból indult, így a kopogtató tábort is az ottani remek csapat szervezte meg először. Akkor honosították meg az első este hagyományos batyus vacsoráját, amit a gólyák otthonról hozott ételeikből állítanak össze. Ekkor teszik le esküjüket az elsőévesek mind a hat kollégiumban.

img_7021Szombaton aztán a hat épület lakói összegyűlnek, hogy a tízállomásos meglepetés feladatokkal tarkított vetélkedőn  részt vegyenek. Az állomáspontok az egyetem épületeihez kötődnek, ezzel is segítik a beilleszkedést és az intézmény megismerését. Itt logikai és ügyességi feladatokat kell majd megoldaniuk a hallgatóknak, a szervezők annyit elárultak, hogy a tűzoltóság munkatársai is segítségükre lesznek, így színesítik a programot. A vetélkedő fáradalmait egy a menzán elköltött finom ebéd alatt pihenhetik ki az újoncok, majd a kollégiumok tulajdonosai köszöntik őket minden helyszínen.  Ezt követően kisebb csapatépítő tréninggel folytatják a napot. A program zárásaként, a hagyományos bográcsozást követően szombaton este a DiákCentrumban ismerhetik meg a vetélkedő eredményét a résztvevők.