Külügyi reformok – Avagy mi van a varázsgömbben?

A Hallgatói Önkormányzat április 21-i küldöttgyűlésén Köhler Zoltánt választotta a Külügyi Bizottság új elnökévé. Bagladi Orsolya leköszönő elnök három és fél éves kiváló munkáját folytatja.

kulugy_logo_ver_ujKöhler Zoltán – vagy ahogy mindenki ismeri, Zeki – 2006 tavaszán került a Külügyi Bizottság csapatába, az Erasmus-ügyekkel foglalkozott eddig. Ez a lehetőség angol- nemzetközi tanulmányok szakosként kiváló alkalmat biztosított arra, hogy kapcsolatrendszerét bővítse és a hallgatótársaiért tegyen valamit. Közben 2007-ben önkéntesként csatlakozott a Kikötő Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesülethez, majd 2009 februárja óta az AISEC nemzetközi diákszervezet Veszprémi Helyi Bizottságának alapításában is részt vesz. Az internacionális kapcsolatok terén tehát sok hasznos tapasztalatot gyűjtött tanulmányai alatt.

Nagy lehetőséget és kihívást látott a munkában, ezért jelentkezett. Úgy gondolja, hogy szervezetük sokat tud segíteni a hallgatóknak a Tudományos és Nemzetközi Igazgatósággal együttműködve. Zeki további kapcsolatokat szeretne kezdeményezni az eddig megismert embereken keresztül. Külföldi barátaival többször beszélgettek arról, hogy miért csak bizonyos szakokról jöhetnek hallgatók egyetemünkre az ő intézményükből. Azok, akik itt tanultak, maradandó élményekkel távoztak, sokan még a VEN-re is visszajárnak – mondja. Emellett az új kapcsolatok kialakítását tervezi, mindehhez még aktívabbá kívánja tenni az együttműködést az egyetemi és külső nemzetközi szervezetekkel. Így talán megoldódhatna az erasmusos diákok kreditelfogadtatási gondja is a tantárgyi tematikák egyeztetésével. Ezenkívül a közös rendezvények számát is növelni szeretné, ezáltal tenné sűrűbbé a tájékoztatást. Információs esteket szervezne félévente kétszer. Tervei között szerepel, hogy kiemelten kezeli majd az utánpótlás-nevelés kérdését, tehát folyamatosan bővíti a  csapat létszámát, a leendő tagokat már a gólyatáborban toborozná. Természetesen a Hallgatói Önkormányzattal közösen, a szervezetek közül főként velük együttműködve valósítaná meg mindezt, a Bagladi Orsi által elkezdett munkát folytatva.    pehok_logo_612x579

Hogy mit lát egy év múlva a Külügyi Bizottság varázsgömbjében? Egy jól együttműködő csapatot, aki sok eredményt mutathat fel, a befogadói oldalról pedig az általuk szervezett és terjesztett programokon aktív részvétel az álma. Sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!