Latin hangulat az egyetemünkön

November 6-án este a Gyöngyhalász latin zenekar szórakoztatta a megjelenő közönséget tüzes zenével a B épület aulájában.

14_Gyongyhalasz_002

A 15 éves évfordulóját ünneplő zenekar majdnem másfél órán keresztül adott ízelítőt a Karib-térség világából, a Cuba Libre hangulatból. A latin zenék repertoárjában a kubai mellett közép- és dél-amerikai országokból, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről hozott dalok, népzenék is szerepeltek. Ismert dalok is terítékre kerültek a koncerten, mint Gipsy Kings Bamboleo-ja, de elhangzott az „asztalra Béla”, akarom mondani Quanta la Mera is.

14_Gyongyhalasz_008

Spanyol nyelvű zene, fuvola, quena, spanyolgitár, dobok, trombita, nagybőgő, forró táncos lányok… volt minden, mi fülnek, szemnek, szájnak ingere. Csodálkoztam is egy ponton, hogy a föld nincs felszórva homokkal és nincsenek pálmafák a teremben. Érződött a napfény melege, a táncok és zene szenvedélye. Legalábbis remélem, hogy nem a reflektorok voltak a felelősek. A dalok témái, szövegei változatosak voltak, szóltak szerelemről, munkáról, az élet mindennapjairól.

14_Gyongyhalasz_019

Köszönjük a zenekarnak az estét és a jó hangulatot! Még sok együtt töltött évet kívánunk a zenekarnak és tagjainak, sikerekben, boldogságban és vastapsokban gazdagon.

 Kiss Levente

Fotó: Ruppert Tamás