Lépő Bál a kollégiumban

Május 8-án a Központi Kollégiumban első alkalommal került megrendezésre a Lépő Bál az első éves és a végzős kollégisták tiszteletére.

14140503211_e6c2db1b93_b

A bál ötlete pár hónappal korábban fogalmazódott meg a kollégium seniorjaiban, akik a kollégium lakói számára szerettek volna egy hagyományos rendezvényt életre hívni. A részvevőket a szervezők nevében Danyi István senior köszöntötte, majd Haraszti László kollégiumi referens tartott ünnepi beszédet, melyben kifejtette, hogy az egyetemi, kollégiumi évek minden ember jövőjére nagy hatással vannak, és talán ezek az évek lesznek a legemlékezetesebbek számukra. Köszöntőjét követően leleplezte a 2014. évi Lépő Bál első éves, valamint végzős hallgatói tiszteletére állított táblákat, melyek örökre a kollégium falain viselik majd nevüket. A részvevők ezután esküt tettek, majd nevüket jelképesen a „tűz serlegébe” dobták. A ceremoniális rész végén az est hangulatát megalapozó nyitótánc következett, melyet a Központi Kollégium jelenlegi és egykori lakói adtak elő. A további jó hangulatról élő zene, ajándékok és Központi Kollégiumhoz köthető ereklyéket is felvonultató tombola gondoskodott.

A népes részvevőtábor, a remek hangulat, a hajnalig tartó mulatság és a pozitív visszajelzések azt sugallják, hogy az I. Lépő Bált még sok hasonló fogja követni.

 

Gombás Kornél

fotó: Szabó László (Központi Kollégium)