Már csak egyet kell aludni, avagy ismét Balaton Sound

Eljött ebben az évben is július második hete, ami Zamárdi lakosságának és az igényes fesztiválozó közönség számára is ugyanazt jelenti. Négy nap kulturált kikapcsolódás, olyan világsztárok fellépésével, mint Moby, Kraftwerk, David Guetta, Nouvelle Vague, Carl Cox és még sokan mások.

A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy már a kedvezményes jegyvásárlási időszakban nemcsak a bérletek, de a pénteki napra szóló belépők is elfogytak. Az online és offline média szűrűn cikkezett az utóbbi napokban arról hogy már a szálláshelyek tekintetében is teltházat jelentettek Zamárdiban és a környező településeken is. Így aki későn gondolt erre az „apró” ámbár igen fontos tényezőre, könnyen megeshet, hogy már „csak” sátorhelyet válthat. A fesztivál területén a kemping részben sátrazásra van lehetőség, de a helyek itt is limitálva vannak. Érkezési sorrendben lehet elfoglalni a helyeket, amiért fejenként plusz 1000 HUF-ot kel fizetni. Ez nem napra szól, hanem az egész fesztivál időszakára érvényes. Fontos viszont megjegyeznem, hogy külön lesznek megjelölve azok, akik sátraznak, így aki esetleg máshol foglalt szállást, az nem mehet be a kemping területére. Gyakorlott Sound látogató lévén olyan tanácsokkal szeretnék szolgálni, melyekkel kellemesebbé tehetem a „hosszú hétvégéd” napjaid.

Kapunyitás: Csütörtök délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a fesztivál. Számíts rá, hogy hatalmas tömeg lesz, így mindenképp legyen nálad legalább másfél liter üdítő és pár szendvics. A belépéskor légy segítőkész, és ne próbálkozz „tiltott” tárgyak bevitelével, mint szúró vagy vágó eszköz, esetleg fegyvernek minősülő tárgy. Másfél liter alkoholmentes folyadék az, amit engednek bevinni a fesztivál területére. Nem érdemes próbálkozni alkohol becsempészésével, mert úgyis elveszik, amit viszont nem kapsz vissza, mikor elhagyod a fesztivált.

Térkép: Magamból kiindulva, már előre szeretem tudni, hogy melyik színpad hol fog állni, mit merre találhatok, ki mikor, hol fog fellépni. Nemcsak a Sound honlapján töltheted le, de különböző nyomatott sajtótermékek is megmutatták már a fesztivál alaprajzát. Ne csüggedj! Ha nincs otthon nyomtatód, vagy már elkapkodták ezeket az újságokat, a Sound területén lesz egy infopont, ahol ezt a hasznos papírt be tudod szerezni, a színpadok időbeosztásával és a fesztivál térképével.

Kemping: Az elmúlt két év tapasztalatai azt bizonyították, hogy a kemping területén található fák lombkoronája eléggé csekély nagyságú. Így csak azt tudom tanácsolni, hogy minél előbb siess a bejutással, hogy olyan helyet találj, ahol talán pár órára is de árnyékban lesz sátrad. Mivel éjjel bulik vannak, és hajnali 6-7 fele hajtja az ember nyugovóra a fejét, sokan már nem is a sátrukban alszanak, hanem hálózsákjukkal a partra fekszenek ki, s ott próbálják kipihenni az éjszaka fáradalmait. bs

Étkezés: A fesztivál területén több étterem található. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb harapnivalót. Azt azért meg kell, hogy jegyezzem, hogy az adag szempontjából nyúlfarknyira, az ár szempontjából csillagos egűre kell számítani.

Öltözködés: Olyan kategória, melynél sok okosságot nem tudok mondani. A fürdőruha kötelező! Lányok számára közérdekű információ, hogy tanácsos a magas sarkú cipő mellőzése. Sötétben, könnyel félre lehet lépni…

Azért készülj úgy, hogy a Balaton parton könnyen jön a szél és a vihar, ami a levegő lehűlését is magával hozza. Készíts be egy meleg pulóvert vagy akár egy esőkabátot. Mellesleg megjegyezem, hogy az utóbbi időben eléggé nagy divat lett a színes gumicsizma, s a zuhogó esőben ennél jobb cipőt még nem találtam. Én hozom az enyém. És te?

Az Egyetemunk.com-on végig én (Kéri Annamária) fogok tudósítani, minden nap friss információkkal és élményekkel szolgálok majd az otthonmaradtaknak. Képgalériánkat –amit Márkusnak köszönhettek- se felejtsétek el nézegetni, hisz az is folyamatosan frissül. Remélem, aki megváltotta a bérletét, az már össze is csomagolt, és már velem együtt számolja vissza az órákat csütörtökig, a kapunyitásig. Remélem hasonló élményekkel gazdagodunk, mint az elmúlt két évben. Balaton Soundra fel!

Fotó: vekep.hu