Meztelenül ünnepeltek

keszthelyiek01A Husángolók csapatának főkortese, Szabó József mesélt rendes és rendhagyó élményeiről, amelyeket április 16. és 18. között a Keszthelyi Diáknapokon szerzett.

– Hogyan született a Husángolók-ötlet?

– A vendéglátósok évfolyamai álltak össze ebben a csapatban, és a hús iránti szeretet akartuk az egyetemistákban felébreszteni. Kristóf, a főpraxijelölt az egyik gyerekkori élménye alapján vetette fel a Husángolók nevet.

– Mit takar ez a név?

– A prehisztorikus korszakot akartuk visszahozni, ősemberek voltunk. Érdekesség, hogy a csapat nagy része turizmus–vendéglátás szakos, a praxi viszont agrármérnök.

– Hogy sikerült a diáknapok?

– Három napos volt, csütörtök éjjel a kollégium bejáratának tetején van a megnyitó, öt csapat versenyzett, bár sok emlékem nincs róla. A keszthelyi felvonulás viszont nagyon jól sikerült, mert megszereztük a létező legnagyobb kamiont, telepakoltuk hangcuccal, és az egész várost bebarangoltuk. Nagyon tetszett nekem, hogy egyik csapat sem vette félvállról a felkészülést, színvonalas volt a vetélkedő is. Meglepődtünk, hogy mi nyertünk, mivel a harmadik napon még nem volt biztos: a színdarabunk nem sikerült jól, és az utolsó nap egy óvást is kaptunk, és elvettek néhány pontot, akkor elvesztettük a reményünket, de jó volt a csapat.

keszthelyiek

– Lettek örök emlékek?

– Amivel a legnagyobb botrányt kavartuk az egyetemen, hogy amikor megnyertük, akkor betartottuk az ígéretünket, és meztelenre vetkőztünk. Amikor a dékánhelyettes kihirdette az eredményt, akkor mi se szó, se beszéd elkezdtünk vetkőzni, és pucéran ujjongtunk. Nem akartuk a praxi- és a kortes botokat megszégyeníteni, csak az örömünket próbáltuk kifejezni, és én megígértem az egyik csapatnak. Ez sokaknak nem volt szimpatikus, de mi úgy gondoljuk Kristóffal, hogy ez egy új hagyomány lesz. Bár józanul biztos nem tettük volna meg.