Nyári programok és könyvbemutató a Petőfi Színházban

Könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott május 14-én a Petőfi Színház vezetősége. Az évad végi és a nyári programok ismertetése mellett Poór Ferenc színháztörténeti könyve is bemutatásra került.

DSC_2003 V kk

Oberfrank Pál igazgató röviden ismertette a 2014/2015. évad tervezetét – erről korábbi lapszámunkban írtunk –, továbbá hozzátette: Kéri Kitty rendezésében június végén lesz majd látható a Levelek a lövészárokból című előadás.

Június 3-án a Két összeillő ember című zenés művet a székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékaként mutatják be a Petőfi Színház nagyszínpadán, Váradi Eszter Sára és Keller János szereplésével.

Május 24-én a gyermeknap alkalmából mutatja be a teátrum a Lúdanyó meséi című darabot, melyre kedvezményes áron biztosítanak belépőjegyet, ezen kívül az előadás után meglepetés is várja a gyermekeket. Május 25-én Orosz Zoltán harmonikaművész nagyszabású lemezbemutató koncertjét tűzi műsorra a színház, 27-én pedig a Győri Balett két részes előadása (Kodály; La vie en Rose – Rózsaszínház) lesz látható. Május 31-én jótékonysági est valósul meg a nagyszínpadon, Palya Bea és a Snétberger Tehetség Központ diákjainak fellépésével, ennek bevételét a Zonta Club megsegítésére ajánlják fel.

Ismét megrendezésre kerül a Színházi Tábor, két turnusban, június 30-tól július 10-ig, valamint július 10-től 20-ig. A táborra június 15-ig várják a jelentkezéseket.

DSC_2028 V kk

A nyár folyamán sem pihen a Petőfi Színház társulata, számos helyen mutatják be előadásaikat. Pécsen látható majd a Légy jó mindhalálig című musical, Lendvára viszik az Adáshibát, a POSzT OFF-programján pedig a Tábori piknik című előadás lesz látható. Ezeken kívül még számos más helyszínen (Budapesten, Keszthelyen stb.) is látható lesz a társulat. A nyári programokról folyamatosan lehet majd informálódni a színház honlapján.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője elmondta, a mai naptól már megvásárolhatók a következő évadra szóló bérletek. Ebben az évben 16900 bérletes nézője volt a színháznak, akiket a színház visszavár, ezen kívül a teátrum az új bérleteseket is szeretettel várja. Ehhez kapcsolódóan immár másodjára kerül megrendezésre a Bérletek Éjszakája a színház előtti téren, június 6-án, közvetlenül az aznapi A kávéház című előadás után. A zenét a Csopak Demizson Allstars Orchestra szolgáltatja, ezek kívül pedig sok meglepetés, a színház művészeivel közös éneklés, igazi utcabál hangulat várja az érdeklődőket. Továbbá csak ezen az éjszakán, az érdeklődők kiemelt kedvezménnyel vásárolhatják meg bérleteiket. Oberfrank Pál elmondta, a nézők és a színház jó kapcsolata erősíti a színház munkáját, ezért fontos, hogy a közönségnek mindig a legjobbat nyújtsa. Egyúttal kiemelten megköszönte a bérletesek és a jegyvásárlók töretlen bizalmát a Petőfi Színház felé.

A sajtótájékoztató keretén belül bemutatásra került Poór Ferenc 50 év Thália szolgálatában – A Petőfi Színház állandó társulatának története című kiadvány. Varga Róbert, a színház sajtóképviselője a krónikások könyvének nevezte a művet, hiszen az újságírók, a sajtó tükrében, összesen 546 db forrásanyag felhasználásával készült. Poór Ferenc elmondta, valójában az állandó társulatnak köszönhető a könyv létrejötte, amely hitelesen és tényszerűen mutatja be a társulat eddigi történelmét. „Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakot is megírja majd valaki, hiszen remélhetőleg még sokáig fog élni és munkálkodni a Petőfi Színház társulata.” – mondta.

DSC_1980 V kk

A sajtótájékoztatón részt vett Sebe István, a Polányi Passió Egyesület elnöke is, aki a Polányi Passió című előadásról beszélt a sajtónak. Elmondta, a passión keresztül egy kultúrát kívánnak közvetíteni, melynek immár több száz éves hagyománya van. Most, néhány év szünet után ismét látható lesz az előadás a Petőfi Színház együttműködésének köszönhetően. A Polányi Passió főszerepében Keresztes János látható, aki elmondta: „Nagy érdeklődés van az előadás iránt, a sajtó és a nézők felől egyaránt. Rengeteg támogatást kaptunk a média munkatársaitól, így bízom benne, az előadás 2014-ben is megszolgálja a közönség bizalmát.” A Polányi Passiót Magyarpolányban, június 6-án, 7-én, 8-án, 13-án, valamint 14-én láthatja a közönség. Jegyekről és a további információkról a www.passio.hu oldalon lehet tájékozódni.

A sajtótájékoztató végén a vezetőség elmondta, a július 15. és 20. között megrendezésre kerülő VeszprémFest programsorozatra jegyeket már a színház jegyirodájában is lehet vásárolni.

Közösségben a közönséggel – találkozzunk a következő évadban is!

 

Klózer Kitti

Fotó: Domján Attila