Ösztöndíj-fórum

A szociális támogatás, a tanulmányi és kiemelt ösztöndíj a hallgatók többségét érinti. Április 2-án a PEHÖK egy fórum keretében számolt be a különböző hallgatói ösztöndíjakról, azoknak a pályázási módjáról, valamint az elkövetkezendő időszak feladatairól.

Osztondijforum_01

A HÖK célja, hogy a Szakmai, Tudományos és Közéleti ösztöndíjat és a Szociális támogatást fejlessze, azaz egy olyan rendszert hozzon létre, amely a hallgatók számára átlátható, így a bürokrácia rögös útvesztőjétől mentesítenék a diákokat, hogy ne kelljen többször ugyanazokat a köröket lefutniuk.

Kalmár Péter, a PEHÖK elnöke ezen kívül beszámolt még a tanulmányi ösztöndíjról és az alaptámogatásról, majd bemutatta, hogyan működik a keretfelosztó rendszer. Továbbá Vincze Péter és Kapuvári Máté kari HÖK-elnökök az SzTK-ösztöndíjat hozták közelebb a jelenlévőkhöz.

A fórum elérte célját: a diákokat teljes mértékben tájékoztattuk a folyamatokról, és az ő ötleteikkel együtt fejlesztjük tovább a rendszert. Több kiváló ötlet érkezett a hallgatóktól, amelyek megvalósítását a PEHÖK fogja kivitelezni kombinálva a szakképviselők gondolataival.

A fórum megismétlésre kerül 2014. április 16-án, a Polinszky teremben 20:00-tól.

PEHÖK

fotó: Domján Attila