Ösztöndíjas börze és oktatói információs nap a Pannon Egyetemen

2014. február 19-én a Pannon Egyetem B aulájában és konferencia termében ismét megrendezésre került az ösztöndíjas börze és oktatói információs nap az egyetem hallgatói és oktatói számára.

14_OD_borze_011

A rendezvényt Dr. Hortobágyi Ildikó, a Külső Kapcsolatok Irodájának vezetője valamint Dobos Gábor, a Tempus Közalapítvány képviselője, nyitotta meg.

Ezen a napon előadások színes palettája várta az érdeklődőket a különböző ösztöndíj lehetőségekkel kapcsolatban.

A következő előadások hangzottak el:

  • Campus Hungary Ösztöndíj révén a világ összes országába pályázhatunk tanulmányok illetve szakmai gyakorlat elvégzésének okából.
  • Beszámolót hallhattunk az Erasmus programban résztvevőktől.
  • Erasmus + ösztöndíj tájékoztatás
  • EVS- csereprogram bemutatása

Az ösztöndíjak könnyebb áttekinthetőségének érdekében több standot is felállított: a Tempus Közalapítvány, a Balassi Intézet, Külső Kapcsolatok Irodája (PE), Marketing és Nemzetközi Kapcsolatok Irodája (PE), Karrier Iroda (PE), HÖK-Külügyi Bizottság, BEST, AIESEC, American Corner.

14_OD_borze_006

Az előadások mellett a hallgatók grafológiai, pszichológiai és pályaorientációs tanácsadásokon vehettek részt illetve tippeket is kaphattak a jó pályázat megírásához.

A szervezők elmondása alapján az információs nap célja, hogy bemutassák a nemzetközi felsőoktatás fejlesztésben elérhető pályázati lehetőségeket, melyekről sokszor nem vagy csak keveset tudnak. A nap folyamán szó volt még arról, hogy mire kell, mire érdemes fókuszálni a partnerségek kialakítása során, hogyan állítsunk össze egy közös képzést.

Laczkó Csaba

Fotó: Ruppert Tamás