Pannon Nyelvvizsga újratöltve

Jó hír a nyelvvizsga előtt állók számára, hogy a Pannon Egyetem szakemberei által kidolgozott és működtetett Pannon Nyelvvizsgaközpont az Oktatási Hivatal határozata értelmében szeptember 15-étől folytathatja államilag elismert vizsgáztatási tevékenységét angol és német nyelvekből.

Rövid átmeneti szünet után újra hirdet nyelvvizsgaidőpontokat a Pannon Nyelvvizsgaközpont, október második felében tartják az első alkalmakat. A Pannon Nyelvvizsgarendszer a Közös Európai Referenciakeretben (KER) meghatározott, az Európa Tanács által ajánlott és akkreditált szintű – alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokú (C1) -, államilag elismert, kétnyelvű általános nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé szóbeli, írásbeli és komplex vizsgatípusokból. A vizsgaközpontban jelenleg angol, német, és évente egyszer perzsa, hindi, norvég és ukrán nyelvből lehet vizsgát tenni az ország számos pontján, kiemelten egyetemünk kampuszain is.

A Pannon vizsgarendszer az elmúlt időszakban alapvető változásokon ment keresztül, azzal a céllal, hogy mérési folyamatai és feladatai a Közös Európai Referenciakeret ajánlásaira épüljenek. A feladatsorok módosultak, a nyelvtudásmérés cselekvésközpontú megközelítése a nyelvhasználó, illetve a vizsgázó nyelvi kompetenciáját különböző nyelvi tevékenységekben megjelenve méri. Ezek a törekvések megjelennek a specifikációkban, valamint az értékelési szempontokban is. A Pannon nyelvvizsga kiemelt módon méri a nyelvi kreativitást, a használható nyelvtudást, a nyelvi találékonyságot. mindezeket a vizsga szintjétől függően személyes, közéleti és oktatási tartományban vizsgálja. A vizsgafeladatok fejlesztésének eredménye a vizsgázók szükségletein alapuló, életszerű, reális, kommunikatív feladatokat tartalmazó nyelvvizsga, melynek módosított követelményrendszere és feladatsorai letölthetők a pannon-nyelvvizsga.hu oldalról.