Pénteken minden kiderült

A pénteki nap fő eseménye a gálaműsor, amikor a csapatok bemutatják a Diákrektori Hivatal által legjobbnak ítélt részeket a főműsorokból, kortesdalfesztiválról. Átadják az összes díjat, majd az esemény végén kiderül, ki lett az új diákrektor.

13_VENpentek_014

A Gálaműsor diplomavédésekkel kezdődött. Kovács Kristóf az összes VEN-en jelen volt, de végre elvégezte az inverzegyetemet. Előadásának címe: Hulladékból hasznos – lehet-e gumicsizmából pálinkát főzni? Mint tudjuk, szilvából mindenki tud pálinkát főzni, és az is kiderült, hogy a hallgatók tudják, hogy liliomból tequila készülhet, krumpliból pedig vodka. Kísérlettel igazolható, hogy igen, gumicsizmából is lehet pálinkát főzni. Barsi Gábor ‘Süti’ Régen és a VEN-en címmel tartotta meg védését. Összehasonlította a közlekedést, öltözködést, szórakozást, sok-sok képet hozott és sok mosolyt az arcokra. Farkas Péter ‘Pépi’ Ki milyen állat lenne? Pszichológiai elemzés freudi módszerekkel című előadását hozta el nekünk. Megtudhattuk, hogy melyik jelölt milyen állatra hasonlít a leginkább, a Diákrektori Hivatalból szurikáta lett, a zsűriből pedig a 101 kiskutya. Sikeres védésük után megkapták igazolásukat tiszteletbeli hallgatói státuszukról.

13_VENpentek_046

Ezután következtek a főműsorok legjobb produkciói és a díjátadások:

legjobb kortesprogramok: VENfoglalás

legjobb bevonulás: GyerekVENőrző

legjobb kortesdalért járó Arany Hangszál díj: Luck’VEN’Roll

legjobb inverzegyetemi előadás: Hellász

legjobb kocsma: HóVENtróger

legjobb főműsor: VENfoglalás

média díj (kisfilmek, újság): Hellász

dizájn, innováció díj: Luck’VEN’Roll

VEN-Oscar: GyerekVENőrző

A ProVEN-díjra azok jogosultak, akik különösen sokat dolgoztak a VEN sikerességéért, ezt idén Gombás Kornél vihette haza. Jeges Endre az Öregdiák-kongresszus ajándékát, 5 l VENicumot adott át az összes csapatnak közösen (ami még aznap este el is fogyott). Emlékplakettet kapott Ferencz Béla ‘Leó’, Burka BEK Tibor, Pipis István és Gyurácz Tamás, az elmúlt Egyetemi Napokon való aktív részvételükért.

13_VENpentek_050

Tibesről letépték az utolsó pólócsíkot, örektorrá avatták, átadta a hatalmat. Nem maradt más hátra, mint az új diákrektor kihirdetése. Először a D!RH elküldte a korteseket a csapatkocsmákba, hogy keressenek meg egy, a csapat számával ellátott borítékot. A koboldok természetesen még megálltak egy zöld sörre, de végül ők is befutottak. Remegő kezekkel bontották ki a jelöltek: üresnek tűnő papírok kerültek elő. Végül, apró betűkkel mindenki megtalálta a „nem nyert” feliratot. Ezután a jelöltek kaptak egy-egy rózsaszín uzsonnásdobozt, melyet a biztonsági zár eltávolítása után egyszerre nyitottak ki a közönség felé. Így ők voltak az utolsók, akik megtudták, hogy a 2013-as év diákrektora Hutvágner Dániel ‘Huti vezér’ lett. Talárba öltöztették, a VENfoglalás csapata megkezdte az ünneplést, a jelöltek és a diákrektor pezsgővel locsolták a közönséget és egymást. Ezzel a hagyományos programok aznapra véget is értek, koncertek és bulizás következett. Fellépett a Magashegyi Underground, a The Carbonfools és az Ocho Macho.

_MG_4746

13_VENpentek_056

 

Rita