Projektnyitó rendezvény

A „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Pannon Egyetemen” című projekt nyitórendezvényét március 5-én tartották Veszprémben. A pályázat célja a Pannon Egyetem kutatási eredményeinek bemutatása, a képzések népszerűsítése.

A „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Pannon Egyetemen” címmel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 149.079.660 forint összegű 100% intenzitású támogatást nyert el a Pannon Egyetem.
Fontos a tudományos eredményeink kommunikálása, kutatásainkat közvetítenünk kell – hangsúlyozta Dr. Horváth Géza, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja a projektnyitó rendezvényen. Hozzátette, a pályázat megvalósítása során elsősorban a tehetséggondozás területén, illetve a régiós és a nemzetközi kapcsolattartás megerősödésében várnak eredményeket.
A Pannon Egyetem kiemelten támogatja a tudományos eredmények és tevékenységek népszerűsítését. Mindemellett cél a tudományos tevékenységekhez kapcsolódó kezdeményezések felkarolása a tudományos utánpótlás biztosítása érdekében, a tudomány és a kutatói életforma népszerűsítése, különös tekintettel a műszaki fejlesztésekre. Tehát a pályázat kiemelten kezeli a kutatás–fejlesztési, valamint az innovációs tevékenységeket és azok infrastruktúrájának létrehozását.
A pályázatban az egyetem mind az öt kara részt vesz különböző alprojektek szintjén. A  projekt keretében végzett disszeminációs és tehetséggondozási tevékenységek kiterjednek az alap-, mester- és doktori képzés népszerűsítésének emelésére, a középiskolákkal történő szorosabb együttműködés és a tehetséggondozási rendszer fejlesztése által. A disszeminációs tevékenység az egyetem és a szakmai együttműködő partnerek közreműködésével válik az eddigi gyakorlatnál hatékonyabbá.

A TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0026 azonosító számú projekt 2012. november 1-jén indult és 2014. december 31-én zárul.

PE
Fotó: R. T.