RDK harmadik születésnap

Március 10-én a Menzán gyűltünk össze, a Rekettyés Dalkör harmadik születésnapját megünnepelni. Nagyjából mindenkinek sikerült kiöltözni, ahogy az az alkalomhoz illik, de azt sem dobták azért ki, akinek nem.

Dr. Topek, a tavalyi évben megválasztott diákrektorunk mondott köszöntőt, és mesélt a Dalkör kezdeteiről, saját élményeiről. Szavait aztán alátámasztották egy videóval, amit jórészt a virágnevű vendéglátóipari egységben forgattak. Ezek után már mindenkinél megvolt a kellő hangulat, kezdődhetett a rendezvény lényege, a zene. Az este folyamán kisebb-nagyobb megszakításokkal zenéltek a Rekettyés Dalkör „őstagjai”, Veres József, Sas Zoltán, Gyurácz Tamás, énekelt Németh Adrienn, aki szintén „őstagnak” mondható, illetve a Rekettyés Dalkör utódai, avagy a „ZenészDalkörösök”: Buzás Dániel, Németh Balázs, Medve Hunor, Samu Edina, Bedy Gergő, Gregorich Bálint. A végére igazi táncolós buli lett, én személy szerint nagyon jól éreztem magam, és mindenkitől ugyanezt hallom vissza.

Maga a Rekettyés Dalkör – Gyurácz Tamás elmondása alapján – egészen véletlen alakult: az említettnek hiányzott a gitárja, hát kölcsönkért egyet, és esténként zenéltek és énekeltek. Ehhez aztán innen-onnan csatlakozott a többi tag, és kezdte magát kinőni a dolog. Ekkor jött a gálaest ötlete, amit meg is valósítottak az első szülinap ünnepléseként. Ezt Dávid Roland veszprémi énekessel, a második szülinapi gálaestet pedig Jamie Winchesterrel egészítették ki. Gyurácz Tamás ezenkívül azt is állítja, hogy feltétlen lesz negyedik is, ahol remélem most már igazán mindenki ott lesz, mert abszolút megéri ott lenni.

A születésnapon készült képeket megtekinthetitek a Galériában.