Rekordok a Közgazdaságtudományi OTDK-n

A Pannon Egyetem Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett Gazdaságtudományi Kara minden idők legnépesebb OTDK szekciójának adott otthont április 18. és 20. között Veszprémben.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióján összegyűlt a közgazdaságtudományi területen tanulmányokat folytató, legkiválóbb egyetemisták és főiskolások színe-java, hogy bemutassa kutatási eredményeit.

2013 OTDK Pannon Egyetem

A konferencia számos rekordot mondhat magáénak: a szekció 57 tagozatában összesen 603 dolgozatot mutattak be a két nap alatt, ebből 16 dolgozatot határon túli felsőoktatási intézményeket képviselő hallgatók prezentálták. Az 57 tagozatban 180 helyezést és 122 különdíjat adtak át az április 20-ai záróünnepségen.

A házigazda Gazdaságtudományi Kar hallgatói rendkívül szépen szerepeltek a konferencián: 5 első helyezéssel, 7 második és 2 harmadik helyezéssel, továbbá 12 különdíjjal a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mögött, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara az előkelő 3. helyen végzett a 41 induló kar közül, az olimpiai pontszámítás logikájához hasonló összesítés alapján.

2013. OTDK Pannon Egyetem

A konferencián elmozdulás volt megfigyelhető az elméleti közgazdasági témájú dolgozatok felől a gyakorlatiasabb, üzleti, gazdálkodási témájú munkák irányába. A legtöbb dolgozat marketing, turizmus, pénzügy-számvitel, humán erőforrás-gazdálkodás és munkaerőpiac, termelésmenedzsment-logisztika, környezetgazdaságtan, közgazdasági elmélet témában született, de a korábbi évekhez képest nagyobb hangsúlyt kapott az Európai Unió és a NATO gazdálkodása, a térségmarketing, a klímaváltozás, az energiafelhasználás és az energiahatékonyság is.

A magas színvonalú verseny kiválóan bizonyítja a közgazdasági szakma létjogosultságát, joggal mondhatjuk, hogy a jövő közgazdász és gazdasági szakemberei találkoztak Veszprémben.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a konferencia szervezésében is a minőséget tartotta szem előtt, elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők évek múltán is elégedetten és pozitív tapasztalatokkal gondoljanak vissza a Veszprémben eltöltött napokra. Ennek érdekében egy közel 150 főből álló szervezői csapat dolgozott azon, hogy minden a lehető legnagyobb rendben történjen.

2013. OTDK Pannon Egyetem

A tagozati üléseket követően hagyományos és QR kódos városnézésen, továbbá kulturális programokon kapcsolódhattak ki a résztvevők. A rendezvényen fellépett többek között a 2010-es X-Faktor győztese, Vastag Csaba, aki maga is a Kar hallgatója, Rozsnyói Péter veszprémi születésű jazz-zongoraművész, továbbá az egyetem tehetséges hallgatóiból álló Bonney Beat zenekar.

Vastag Csaba

PE GTK
Fotó: Ruppert Tamás