Repül a, repül a BICIKLI!

Végy egy középiskolást, adj rá egy csőszárú nadrágot, valamilyen mintás, aránylag szűk pólót és egy félrecsapott simléderű sapkát, majd adj hozzá egy biciklit, és máris kész van a Red Bull Wheels in Motion versenyzője.

Középiskolások lepték el a Magister parkolóját, ahol direkt nekik szervezett a Red Bull egy MTB és BMX versenyt. A program célja elsősorban az volt, hogy a leendő egyetemisták kitombolják magukat, összemérjék tudásukat három kategóriában (freestyle, Bunny Hop, 180) nem mellékes szándékként viszont az egyetemet is kicsit megismertették velük.

rb1A rendezvény főszervezőjét, Lakos Istvánt, alias Kuksit kérdeztük néhány részletről.

Körülbelül 50-55 középiskolás jött el a versenyre. Hazamentek, ledobták a táskájukat, felpattantak a biciklire és jöttek. Volt olyan is, aki körülbelül 28 km-ről jött be biciklivel a verseny miatt. A rendezvény kezdetén a Rádió 1 műsorvezetője, Dömsödi Tibor (Tyba) volt a segítségemre, valamint Schenker Beni is eljött, aki nagy segítséget nyújtott a különböző számok pontozásában. A rendezvény híre csak WOM (Word of Mouth = szájról szájra) útján terjedt, direkt nem akartam külön beharangozni, hiszen ennek az aktivitásnak így volt varázsa. Megtaláltam a fő hangadókat, ők pedig vonzották magukkal az embereket.

Nézzük, mit is kell tudni a versenyszámokról. A freestyle lényege, hogy 25 perc alatt, egy kialakított pályán a srácok minél extrémebb trükköket mutassanak be. A Bunny Hop kicsit kötöttebb, ott a földről kellett átugratni egy lécet a bringákkal, és az győzött, aki a legmagasabbat ugrotta. Ez idén 100 cm!!! volt. A 180◦ lényege, hogy ki tud messzebbre ugratni úgy, hogy közben a levegőben megfordul 180°-ot.

És hogy kik is voltak a legjobbak ezen az őrültségnek tűnő versenyen?

Freestyle:

1, Zeitner Levente

2, Kálóczi Tamás

3, Kiss Marcell

Bunny Hop:

1, Kálóczi Tamás

2, Molnár Márk

3, Zeitner Levente

180°:

1, Molnár Márk

2, Zeitner Levente

3, Kiss Marcell

Aki lemaradt róla, ne keseredjen, július-augusztus környékén a verseny újabb állomáson folytatódik. Addig pedig a Red Bullosokkal találkozhatunk a Regattán is, ahol meglepetéssel is készülnek nekünk.

rb2