Rolitúrával Bécsben

December 11-én korán reggel indultunk az osztrák fővárosba, Bécsbe. Az utazás meglehetősen vidáman telt, a jó hangulatról a szervezők gondoskodtak vidám történetek mesélésével. Az út alatt virtuálisan is bebarangolhattuk Bécset és nevezetességeit egy kis film formájában.

p10001682Tíz óra körül értünk a schönbrunni kastélyhozSissy nyári rezeidenciáján fennkölt érzések kerítettek hatalmukba. Gyönyörű parkjában sétálgathattunk és kedvünk szerint puncsot vagy forralt bor iszogathattunk, a kíváncsibbak pedig a kastély udvarán található Hintó múzeumot is megtekinthették.

A kastély látogatása után szakszerű idegenvezetéssel felkutattuk Bécs belvárosának látnivalóit: a Parlamentet, az Operát, Hofburgot, Stephansdomot. Végigsétáltunk a Kartner Strassen is, amely a mi Váci utcánknak felel meg. Akárcsak nálunk adventkor, itt is fénybe borul a sétálóutca és az egész belváros.

166391_1698274467128_1545881488_1688060_352852_n1A Rathaus előtti térre keveredve az ember kicsit visszahőköl a tömegtől. Közelharc folyik a bódék közötti átjutással megszerezhető forralt borért. Na és a bódékban őrületes kirakodóvásár van. Mindenféle díszt, csecsebecsét lehet kapni. Szinte minden kézzel készítettnek tűnik, ami szerintem nagyon jó. A fákon hatalmas lampionok lógtak, teljes díszkivilágítással. Gyorsan eltelt a nap, fél hétkor búcsút vettünk a hangulatos Bécstől, ahova még mindenképpen szeretnék visszatérni, akár tavasszal is.

Ha kirándulni vagy utazni vágytok? Ne habozzatok! www.rolitura.hu Itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot. Útra fel!