Star Wars VIII.: Az utolsó jedik

Nem vagyok hatalmas fanatikusa a filmsorozatnak, de gyerekkoromban nagyon sokat néztem, emellett a gyermeki fantáziánkat megmozgatva fabotokat ragadtunk és hadonászva képzeltük bele magunkat a jedik világába, miközben próbáltunk azonosulni az általunk legjobban kedvelt karakterekkel. Sok emléket és szórakozást köszönhetek a Star Warsnak, és ezzel még nagyon sokan vannak így. Talán azt is mondhatnám, hogy a film által adott régi, gyermeki emlékek csalták be a moziba az emberek többségét.

starwars

Őszintén szólva a VII. részben kicsit csalódtam, de talán az lehetett a baj, hogy nagyon nagy szenzációval várta mindenki a filmet, mindenhol csak azt lehetett látni, hogy érkezik Az ébredő erő, aztán a túl nagy elvárásainknak végül nem felelt meg az, amit kaptunk. A VIII. rész jövetelével valahogy most úgy éreztem, hogy nem jár annyi izgalom, de lehet ez csak az én hibám, és nem figyeltem oda eléggé a reklámokra. De végül is teljesen mindegy, mert számomra mindenképp pozitívabb volt az élmény, mint az előző résznél.

Izgalomban és váratlan fordulatokban gazdag volt, viszont egy-két kivetnivalóm azért mégis akad. Mint említettem, izgalmas és meglepő, azonban a filmnek majdnem a fele kissé vontatottnak bizonyult, én valahogy úgy éreztem, hogy sokáig tart beindítani az eseményeket. Viszont amikor összeérnek a szálak, akkor megindul a lavina. Egy percre sem tudtam megnyugodni a sok repkedő eseménytől. Olvastam olyan hozzászólást is az interneten, hogy valakinek pedig pont emiatt nem tetszett a film. Képtelen vagyok ezzel egyetérteni, mert szerintem egy filmnek pont ez a lényege, hogy úgy érezd, mindjárt kiugrasz a bőrödből az akciódús eseményeknek köszönhetően. Emellett persze volt még egy-két apróbb jelenet, amelyet nem igazán tudtam hová tenni, de nem akarok spoilerezni, aki látta a filmet valószínűleg sejtheti, melyik jelenet(ek)re gondolok.

Összességében én élveztem a filmet, és inkább a sok izgalom maradt meg bennem, mint az előbb említett apróbb negatívumok. Várom, hogy mit tudnak kihozni a folytatásból, de addig is az Erő (és az Egyetemünk) legyen veletek!

Fotó: internet