Szárnyaló LazaSójom

Az öttagú budapesti formáció Laza Sójom Boogie Gang néven működik 1991 óta. Zenei stílusuk irányvonalát nem lehet pontosan meghatározni, képtelenség ráhúzni egy sablont. Találunk itt mindent, mondhatni mi szemnek s fülnek ingere: egy kis rock, egy kis blues, egy kis jazz, egy kis funky, egy kis disco. Maguk a dalok mind saját szerzemények, a ’93-ban csatlakozott énekes -Várnai Tibor-, és a korábbi dobos -Márton Balázs- szedte sorokba és kottákba gondolataikat. A zeneszövegeken és magán a zenei hangzáson is érződik, hogy az öt tag menyire más zenei irányzatot kedvel (Jimmy Hendrixtől kezdve egészen a The Cure-ig bezárólag) és képvisel. Ez a különbség pedig még színesebbé és extravagánsabbá teszi az együttest. Ahogy Tibi fogalmazott, ők nem beskatulyázhatóak.

lshatter

A mostani felállás egy dupla tagcsere óta dolgozik együtt. Számukra a zenélés egy „főállású hobbi”, mivel saját munkahellyel rendelkeznek, és zenészileg autodidakta módon képezik önmagukat. Jelenlegi dobosuk viszont zenei végzettséggel rendelkezik, mondhatni a legmagasabban kvalifikált e téren, és a Robbie Williams Tribude Band-ben szintén ő fogja a dobverőket.

Fellépéseiket tekintve elmondható, hogy leginkább a fővárosi clubokban találkozhatunk a srácokkal, de nagyon örültek annak, hogy 2008-ban másodszor is visszahívták őket a Művészetek Völgyébe.

Jelenleg pedig a koncertezés helyett a Sójmok elszálltak fészkükbe, hogy újabb sláger gyanús dalokat rögzítsenek a törzsrajongók nagy örömére.

Mit üzen Várnai Tibor a veszprémi zenerajongóknak? „ A jó buli mellé igényes zene kell, és önmaga felé mindenki igényes.”

Ha többet szeretnétek tudni a poénos elnevezés eredetéről, illetve magáról a zenekarról, kattintsatok az alábbi linkre!

www.lazasojom.hu

Nagy Gina