Szórakozz sportosan a VENen

Már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy egy fergeteges egy hétben, legyen részünk, amit úgy hívnak majd, hogy XXI. Veszprémi Egyetemi Napok. Ez az egy hét nem éppen az egészséges életmód betartásáról szól az egyetemisták életében, ezért a Testnevelési és Sport Intézet a Hallgatói Önkormányzattal közösen gondolt egy merészet és a VEN idejére több színvonalas sportprogramot szervez minden egyetemi polgárnak!

A sort a II. Mozdulj Pannon rendezvény nyitja meg. Ezt azzal a céllal hozták létre a szervezők, hogy hallgatók és oktatók karöltve küzdhessenek egymással szemben vagy egymás oldalán a sikerért. Április 28-án, kedden 9.00-tól 16.00-ig a Stadion füves pályáján a foci szerelmesei versenghetnek majd. Szerdán, 29-én délelőtt folytatódik a program a tollaslabdával 10 órától a munkacsarnokban. Ezzel párhuzamosan a tornacsarnokban streetball verseny lesz egészen délután 15.00-ig. A hölgyekre is gondoltak a szervezők, akiknek délben, a munkacsarnokban aerobik órát tartanak, két turnusban. A labdarúgásban, streetballban, tollaslabdában előzetes nevezés szükséges, melynek határideje április 24-e péntek. Indulhatnak hallgatók és oktatók alkotta vegyes csapatok is. Jelentkezni CSAK EMAILBEN lehet, a ronaitamas@hok.uni-pannon.hu címre elküldve a jelentkezési lapokat. Egyéni sportágakra való jelentkezésnél a hallgatóknak a nevük mellé a neptun kódjukat, míg az oktatóknak a szervezeti egységüket kell feltüntetni. A jelentkezési lap letölthető a HÖK honlapjáról, de a szervezők minden levelezőlistára ki fogják küldeni.

Este 18.00-kor startol a IX. Egyetemkör futóverseny az A és B épületek mögött található parkolóból. A táv 2000 méter, nevezni a helyszínen lehet.

Április 30-án csütörtökön délután 14.30-kor az A épület mögötti teniszpályáknál a világbajnok lábteniszező Lepsényi Boglárka tart bemutatót a sportág szépségeiről és saját tudásáról. Ezután bárki kipróbálhatja mire képes ebben a sportágban egy világbajnokkal szemben.

A VEN hetében hétfőtől-csütörtökig 10.00-tól 14.00-ig a testnevelés tanszéken fittségi állapotfelmérést szerveznek diagnosztikai műszerekkel, melyre bárki elmehet és megtudhatja, hogy mennyi a testtömegindexe, a testzsírszázaléka és egyéb fontos mutatója, mely a saját egészségi állapotát jellemzi.

Jó sportolást és jó szórakozást kívánok mindenkinek a VEN idejére. Gyertek minél többen és legyetek aktívak minél több programon!

Barsi – Süti – Gábor