Táncház a Folklórhéten

A Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága ebben a tanévben október 7. és 11. között rendezte meg hagyományos őszi rendezvényét, a Folklórhetet. A folklór iránt érdeklődők a hét összes napján színes, a népi hagyományokat követő programokon vehettek részt.

neptanc

A keddi napon a néptáncé volt a főszerep. Az E épület Kamaratermében egy fergeteges táncház került megrendezésre. Az esemény 19 órakor kezdődött, a hangulat pedig – nem túl meglepő módon – egészen a táncház végéig, fél kilencig kitartott. A zenét a Kőris zenekar szolgáltatta, a táncokat pedig Kondics Gergely néptánc oktató próbálta megtanítani a lelkes, táncolni vágyó néptáncrajongóknak. Mint már említettem, a hangulat nagyszerű volt. Nem tudom, hogy pontosan hányan voltunk ott, de biztos vagyok benne, hogy legalább 25-en próbálták meg széttáncolni a Kamaraterem fényesre lakkozott parkettáját. A mindenki számára könnyedén megtanulható, viszont igazi beleéléssel és nagyon élvezetesen táncolható somogyi, moldvai és csíki táncokat fiatalok és idősebbek, kezdők és profik egyaránt élvezték. Az arcokon mosolyt láttam, a halántékokon pedig izzadtságcseppeket: ez pedig néptánc esetén nagyon jót jelent.

Igazán bánhatjátok, ha nem voltatok ott, mert nagyon jó buli volt. Ha szerettetek volna eljönni, de valamiért mégsem tudtatok, ne szomorkodjatok, hanem nézzetek be hétfőnként az O3-ba az egyetemi Néptánc Kör próbáira, ahol barátokat, tudást, és még testnevelés aláírásokat is szerezhettek.
Ha pedig már elegetek van a néptáncból, de kulturális programok nélkül nem érzitek jól magatokat a bőrötökben, a Közművelődési Titkárság minden héten színes programokkal vár Titeket. Higgyétek el, megéri elmenni rájuk! Aki még nem volt, egyszer menjen el, aki pedig már volt, tudom, hogy újra el fog menni!

Fotó: Internet