Tanévet zártak a matematikusok

A Műszaki Informatikai Kar által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákjai és felkészítő tanáraik munkájának elismerésére ünnepséget rendeztek június 9-én.

Dr. Friedler Ferenc rektor köszöntőjében elmondta, a középiskolai matematikaoktatás fontos a műszaki és természettudományi egyetemi képzésekben, ebben vállal meghatározó szerepet az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola.
Halmay György, Veszprém Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke az ünnepségen úgy fogalmazott, Veszprém a matematika városa lett, a matematikaoktatás kultúrája kialakult. Hangsúlyozta: a diákok eredményeihez kiváló pedagógusok is kellenek.
A tehetséggondozás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja. Kiemelte, hogy a matematikaversenyeken elért kiváló eredmények a kezdetét jelentik a hosszú távú szakmai karrier megalapozásának. Bíztatta a diákokat, hogy mindig törekedjenek arra, hogy a legjobbak legyenek abban, amit csinálnak.
img_2585

Dr. Pintér Ferenc, az iskola igazgatója a kezdetekre emlékezett, felelevenítette az országosan egyedülálló oktatási hálózat kialakulását, majd köszönetet mondott a tudást megalapozó középiskoláknak.
Sikeresek az Erdős Pál Tehetséggondozó Iskola diákjai a megmérettetéseken, már hagyományosan jól szerepelnek a versenyeken. Az Arany Dániel Matematika Versenyen az iskola 12 diákja jutott döntőbe, köztük két kategóriában is elsők voltak. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a II. kategóriában az első négy helyen Erdős Iskolások végeztek, de a többi kategóriában is szép eredményeket értek el. Elismerésként oklevelet és könyvjutalmat vehettek át a tanévzáró ünnepségen. A diákok mellett a felkészítő tanárok áldozatos munkáját is jutalmazták, valamint megköszönték az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola oktatóinak részvételét a tehetséggondozásban.
img_2617

Az évzáró ünnepségen dr. Bertók Botond egyetemi docens, dékánhelyettes tartott előadást „Logisztikai Rendszerek Információs Technológiája” címmel.