Tanévnyitó a GTK-n

Szeptember 1-én tartották a Gazdaságtudományi Kar tanévnyitó ünnepségét az egyetem B épületének aulájában.

Az elnökségi tagok bevonulása után Kőrösi Csaba a veszprémi Petőfi Színház művésze Weöres Sándor: Fű, fa füst című versével köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Rédey Ákos, egyetemünk rektora ünnepi beszéde következett. Kihangsúlyozta, hogy 60. tanév kezdődik a közép-dunántúli régió szellemi központjában. A jubileum alkalmából számos színes, érdekes programot rendeznek. Elmondta, hogy az idei felvételi eljárás során a végzős középiskolás diákok már 121 különböző szak közül választhattak, s a jövőben is igyekeznek tovább bővíteni a képzési palettát. Megtudhattuk azt is, hogy az elmúlt években a Pannon Egyetem eredményeit országosan is elismerik, melyet a felsőoktatási ranglista 5. helye is tükröz.

Dr. Jancsik András dékán tanévköszöntőjében elhangzott, hogy a vidéki felsőoktatási intézmények közül ide jelentkeztek a legtöbben, ennek eredményeképpen közel 1600 gólya kezdhette el tanulmányait a Gazdaságtudományi Karon. A növekvő létszámhoz folyamatos infrastrukturális fejlesztések is járulnak.

A beszédek elhangzása után Tátrai Eszter a Mozart című musical egyik dalával szórakoztatta a közönséget.

Az ünnepség a hagyományokhoz híven a gólyák eskütételével zárult. Majd ezt követően az elsőéves hallgatók hivatalosan is egyetemi polgárrá váltak, amelyet rektorral és dékánnal történő kézfogásuk szimbolizált.